• Hjem
  • Kategorier
    • Livsstil
    • Tanker
    • Meditasjon
    • Inspirasjon
    • Eteriske oljer
      • Ren og naturlig kroppspleie
    • Mat og drikke
      • Frokost
      • Lunsj
      • Middag
      • Kaker og desserter
      • Brød og bakverk
      • Småsnacks, sjokolade og karameller
      • Småretter, dipp og tilbehør
      • Drikke
      • Allergivennlig julekalender
    • Video
  • OM
  • Kontakt
  • Følg meg
  • Eteriske oljer
    • Slik bruker jeg oljene på min reise

Helene Urrang Jonassen

You are here: Home / AIP (Den Autoimmune Protokollen) / Sitronmuffins uten sukker, egg, melk og gluten
AIP (Den Autoimmune Protokollen), Brød og bakverk, Kaker og desserter, Mat og drikke

Sitronmuffins uten sukker, egg, melk og gluten

22/10/2017

Til bursdagen min laget jeg disse nydelige sitronmuffinsene! Når sant skal sies så klarte jeg å spise dem alle opp før selve bursdagsfeiringen… fristelsen ble for stor! De er supersaftige og smakfulle pluss at de byr på næring fra rene og naturlige råvarer. Å spise allergivennlig er langt fra kjedelig, og jeg håper du har lyst å teste dem ut selv; enten du selv har allergier eller om du gjerne har lyst å prøve noe nytt. Ikke la deg skremme av lengden på ingredienslisten; den ser mye lenger ut enn den egentlig er.

Sitronmuffins uten sukker, egg, melk og gluten.

Antall: Oppskriften gir fem til seks store muffins.

Én revet squash av medium størrelse

En halv revet gulrot

En most banan

Skallet av en halv sitron

Tre spiseskjeer sitronsaft

Én og en halv desiliter kokosmel

En strøken teskje natron

Tre spiseskjeer kollagen

En spiseskje gelatin av høy kvalitet

En halv teskje ekte vaniljepulver

En desiliter kokosmelk eller kokosyoghurt

To spiseskjeer olivenolje

En spiseskje eplecidereddik

To spiseskjeer varmt vann

Ha alt det tørre i en egen bolle; kokosmel, natron, kollagen, gelatin og ekte vaniljepulver. Mos banan i egen skål og ha oppi kokosmelk, olivenolje, eplecidereddik, sitronsaft og varmt vann. Bland det tørre med det våte og ha så i revet squash, gulrot og revet skall av sitron. Rør godt rundt til du får en god og jevn klump med deig. Deigen skal være ganske klissete.

Ha over i muffinsformer og prikk med gaffel for å slippe til varme. Muffinsformene kan så plasseres i ovn i 30 til 45 minutter på 180 grader for så å videre stekes på 30 minutter på 100 grader; dette for å forsikre at de blir gjennomstekt. Ha gjerne et bakeark over muffinsene mot slutten for å unngå at de svir seg på toppen.

Det er viktig at muffinsene avkjøles helt og gjerne plasseres i kjøleskap noen timer slik at de får mulighet til å sette seg ordentlig. Mitt beste tips er å lage både muffins og glasur dagen før du tenker å spise dem og ha dem i kjøleskap over natten; da smaker de definitivt best!

Glasur

Kremen av to bokser med helfet kokosmelk eller kokoskrem

To spiseskjeer sitronsaft

Revet sitronskall

Fire til seks spiseskjeer kollagen

To spiseskjeer gelatin

Noen ørsmå korn med Himalayasalt (vær forsiktig her!)

Honning eller lønnesirup hvis du ønsker ekstra sødme

Topping

Revet sitronskall

Ha kremen av to bokser med helfet kokosmelk i en bolle. Legg kokosboksene i kjøleskap noen timer på forhånd slik at kremen lett skiller seg fra kokosvannet. Åpne så boksene og ha kun den tykke delen i bakebollen; kokosvannet kan spares til noe annet. Ha så sitronsaft, sitronskall og kollagen og visp godt rundt for hånd eller håndmikser. Glasuren skal være tykk og god; og hvis den fortsatt er rennende kan du legge den i kjøleskap noen timer slik at den hardner. Strø over gelatin og visp kraftig for hånd til du ser at konsistensen på glasuren tykner og ligner på en smørdeig. Ha så glasuren over på muffinsene, strø over litt revet sitronskall og herlighetene er så klar for servering.

PS: Jeg bruker en del kollagen og gelatin av høy kvalitet i oppskriftene mine, og har lyst å fortelle deg hvorfor! Kollagen og gelatin (som er nedbrutt kollagen) er supermat for hud, hår og negler, og ikke minst uvurdelig for en god tarmhelse. Hvis du ønsker å lese mer om dette anbefaler jeg denne artikkelen skrevet av Signy Skåre.

Nyt!

// I made these lemon cupcakes with frosting for my birthday; and boy were they a success! They taste delicious. Allergy-friendly and made with real food and lots n´lots of love. I hope you like them!

Relatert

Leave a Comment

Legg inn en kommentar Avbryt svar

Inspirasjon for kropp og sjel.

Love Actually

Ditt univers

To streker

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Få med deg alle nye innlegg!

© Copyright 2019. Helene Urrang Jonassen. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.