• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact
  • Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

You are here: Home / Food & drinks / Granola
Food & drinks

Granola

21/07/2017

Granola

Én og en halv kopp hakkede mandler

Én kopp hakkede valnøtter

Én kopp gresskarkjerner

En halv kopp linfrø

En halv kopp solsikkefrø

Én kopp kokosflak

To spiseskjeer kokosolje

(Ceylon) kanel

Kardemomme

Nellik

Ingefær

Et lite knips Himalayasalt

Nylig fant jeg igjen denne glemte skatten av en oppskrift da jeg var rundt på leit etter ny inspirasjon og variasjon! Over ser du oppskriften jeg liker best, men føl deg fri til å lage din egen kombinasjon av nøtter og frø som du liker aller best.

Det er to måter å lage granola på; én for dem som vil trylle frem blandingen på null komma niks, og en annen for den mer tålmodige sjelen. Forskjellen på tilberedningsmåtene er at den andre bløtlegger og tørker ingrediensene på forhånd for å gjøre granolaen lettere å fordøye.

 # Granola på null komma niks

Ha alt av nøtter, frø og kokosflak på et kledd bakebrett. Strø over ønsket krydder. Smelt kokosolje, ha over blandingen og rør godt rundt. Settes i ovnen på rundt 140 grader i tyve til tretti minutter. Jeg anbefaler deg å følge med de første minuttene for å se om varmen bør reguleres, og rør gjerne rundt i blandingen halvveis i steketiden. Når granolaen har fått en gyllen farge, er det bare å la den kjølne og servere med den beste samvittighet.

 # Granola for den tålmodige

Dekk nøtter og frø med vann i en bakebolle. Se til at vannet dekker godt over. Tilsett én til to spiseskjeer Himalayasalt og rør rundt. La stå i åtte til ti timer, gjerne over natten. Skyll godt, og legg nøtter og frø på tørkepapir for å grovtørke dem. Legg dem så på et kledd bakebrett og sett i ovnen på 40 grader i 12-24 timer. Yes, you heard me! Det er litt dill og dall, men denne prosessen vil bryte ned fytinsyre og gjøre granolaen som sagt lettere å fordøye. Det blir lettere for kroppen å ta opp de gode næringsstoffene og eventuelle sprøytemidler og kjemikalier vil også brytes ned. Les gjerne mer om denne prosessen her på Helene Ragnhild sin blogg. Når dette er gjort, kan du følge stegene i første metode som anvist over. Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon når du først er i gang!

Jeg serverte min granola med hjemmelaget kokosyoghurt, kokosflak, ceylonkanel og biter av kiwi. Oppskrift på hjemmelaget kokosyoghurt kan du finne her.

Nyt!

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.