• Hjem
  • OM
  • Kategorier
    • Livsstil
    • Tanker
    • Inspirasjon
    • Meditasjon
    • Mat og drikke
    • Kroppspleie
  • Kontakt
  • Meditasjonsguide

Helene Urrang Jonassen

Du er her:Hjem / Mat og drikke / Allergivennlig bananbrød
Mat og drikke

Allergivennlig bananbrød

02/09/2017

Jeg har mistet telling på hvor mange ganger jeg har trikset og mikset på denne oppskriften, men nå sier jeg meg mer enn fornøyd; det ble supergodt! Glutenfritt mel oppfører seg annerledes enn hvetemel og annet glutenholdig mel; det reiser seg ikke på samme måte og har derfor en tendens til å ikke stekes helt gjennom. Arrowrootpulver gjør deigen mer luftig, og gjorde underverker i denne oppskriften synes jeg, og nå er jeg skikkelig gira på å dele oppskriften med deg! Bananbrødet er fritt for gluten og andre kornsorter, melkeprodukter, egg, nøtter, raffinert sukker, soya og gjær.

Allergivennlig bananbrød

To bananer

To spiseskjeer eplecidereddik

Én flat teskje natron

Én og en halv (1,5) desiliter kassavamel

Én og en halv (1,5) desiliter kokosmel

Tre spiseskjeer arrowrootpulver

Én desiliter varmt vann

Én desiliter kokosmelk

Én eller to teskjeer (ceylon) kanel

(Ingefær)

Et dryss Himalayasalt

Sett ovnen til 170 grader. Mos bananer med gaffel, tilsett eplecidereddik pluss natron og la stå rundt ti minutter. Blandingen kommer til å bruse og tykne seg litt, og det er bare fint.

 I en egen bolle, bland kokosmel, kassavamel, krydder og arrowrootpulver. Kassavamel er laget av yuccaroten som er en grønnsak og er derfor naturlig fritt for gluten. Når det er sagt kan kassavamel kryssreagere med gluten, så her er det lurt å prøve seg frem å se hva som fungerer best for deg. Jeg anbefaler Otto´s Cassava Flour som jeg kjøper her.

Bland melblandingen med bananrøren og tilsett varmt vann pluss kokosmelk. Rør godt rundt og ha i en liten kledd brødform.

Prikk med gaffel til slutt slik at varmen slippes til under steking. Ha i ovnen i én time (60 minutter). Ta ut bananbrødet fra formen og sett inn igjen på bakepapiret. Stek i enda en halvtime på 170 grader før du skrur ned varmen til 100 grader i ytterligere femten minutt. Alle ovner er ulike, så her er det lurt at du følger godt med!

Ta så ut bananbrødet og avkjøl helt (denne delen er en tålmodighetsprøve!) til du til slutt kan skjære i brødet og endelig få smake på herligheten.

Nyt!

// Got any allergies? This banana bread is for you! Please pop the details in to your translator, mix the ingredients, bake in oven and enjoy!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Inspirasjon for kropp og sjel.

La Danza de las Mujeres

Brystmassasje

Rise

© Copyright 2023. Helene Urrang Jonassen. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.