• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

You are here: Home / Food & drinks / Avokadokake med sitron, kokos og tørket lavendel
Food & drinks

Avokadokake med sitron, kokos og tørket lavendel

03/11/2017

Har dere sett noe så vakkert? Det bilde her gjør meg glad, og smaken på kaken likeså! Den er bare helt nydelig; frisk og god. Konsistensen er balansert mellom en fast bunn og mellomlag, kombinert med et saftig og fløyelsmykt topplag. Å spise allergivennlig er langt fra kjedelig, og denne kaken er uten gluten, melk, egg, sukker, soya, korn og nøtter. Jeg koste meg mens jeg laget den, og den er også lett å lage; try it! 

Avokadokake med sitron, kokos og tørket lavendel

Bunn

To desiliter kokosmel

To spiseskjeer kokossmør

En og en halv desiliter kokosmelk

To spiseskjeer smeltet kokosolje

En tredels strøken teskje med natron

En fjerdedels teskje Himalayasalt

Én teskje ekte vaniljepulver

To teskjeer kanel

To spiseskjeer eplecidereddik

To spiseskjeer sitronsaft

Fyll

Fem spiseskjeer smeltet kokosolje

Tre små eller to store avokado

To bananer

Saften av én til to sitroner

Revet skall av en halv sitron

(To dråper eterisk olje av villappelsin fra doTERRA)

Bland alle ingrediensene som skal til bunnen og kjør til en jevn deig i kraftig blender eller kjøkkenmaskin. Trykk ned i en kledd liten kaserolle eller annen lignende liten form. Ha i fryser eller kjøleskap til den er stiv (rundt 30 minutter til én time). Det samme gjøres med fyllet; da skal alle ingredienser utenom revet skall av sitron kjøres sammen i blender. Vend så inn revet sitronskall.

Du kan velge om du vil ha to eller tre lag på kaken din. Hvis du ønsker et fast mellomlag og et mykt topplag, deler du enkelt fyllet i to og har mellomlaget i fryseren til det har blitt fast. Smør så topplaget og ha i fryser halvparten av tiden for å få en mer myk og kremete konsistens. Dette gjør seg best hvis kaken skal serveres straks den er ferdig.

Hvis du vil ha to lag, dekker du bunnen med hele fyllet og setter i fryseren til det blir kaldt og setter seg. La så kaken stå ute i romtemperatur et kvarters tid slik at den mykner seg litt til, men at den fremdeles er fast i formen.

Pynt så med ønsket pynt; jeg valgte revet skall av sitron og lime, pluss kokosflak og tørket lavendel. Skiver av kiwi kan jeg tenke meg også er lekkert.

Nyt!

PS: Kokossmør kan både kjøpes, men også lages enkelt selv! For et glass med kokossmør tar du én desiliter kokosmasse og blander med to spisesskjeer smeltet kokosolje, litt salt pluss én til to spiseskjeer olivenolje og har i kraftig blender til det blir et jevnt og nydelig kokossmør.

3 Comments

Comments

  1. Marte says

    04/11/2017 at 23:27

    Denne frister!
    Men, jeg har et spørsmål: hvorfor er det natron i bunnen når den ikke skal i ovn og heve?

  2. Helene says

    04/11/2017 at 23:50

    Hei Marte! Så hyggelig å høre at den frister. Jeg har valgt å bruke natron rett og slett på grunn av smak; jeg synes en slik bunn ikke skal være for søt, og natron sammen med eplecidereddik synes jeg gir god smak og nøytraliserer sødmen. Håper du har lyst å prøve den ut 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.