• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

You are here: Home / Food & drinks / Epledrøm
Food & drinks

Epledrøm

24/05/2017

Smaker som eplekake!

Epledrøm er supergod, og blir laget på 1-2-3. Jeg elsker når den står og godgjør seg i ovnen, og duften av eplebakst siver ut i hele rommet; det gir en så god og hjemmekoselig atmosfære.

Epledrøm

Ett eple

4 ss olivenolje

2 ss mandelmel

(Ceylon) Kanel

(Kardemomme)

Kutt opp eplet i båter, og legg i smurt ildfast form. Bland mandelmel, olivenolje, kanel og eventuelt litt kardemomme i en kopp til det blir en myk deig. Fordél over eplene i formen og dryss over mer kanel hvis ønskelig. Jeg bruker økologisk ceylonkanel fremfor vanlig kassiakanel som man får kjøpt i butikken. Har du lyst å lese om hvorfor, har Helene Ragnhild skrevet noen ord om dette her. Sett epledrømmen i ovnen på rundt 170 grader i 35 til 45 minutter, alt etter hvor myke du ønsker eplene. Jeg liker best når de er helt myke, så jeg pleier å vente til det har gått rundt 45 minutter.

Nyt!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.