• Hjem
  • OM
  • Kategorier
    • Livsstil
    • Tanker
    • Inspirasjon
    • Meditasjon
    • Mat og drikke
    • Kroppspleie
  • Kontakt
  • Meditasjonsguide

Helene Urrang Jonassen

Du er her:Hjem / Mat og drikke / RAW kake med karamellsaus
Mat og drikke

RAW kake med karamellsaus

11/11/2021

Denne kaken er laget med naturlige og næringsrike ingredienser. Fri for gluten, hvitt sukker, egg, melkeprodukter og er vegansk. At en kake er raw vil si at den er laget uten bruk av varmebehandling slik at næringsstoffene i råvarene bevares best mulig. Kaken er laget av en bunn med mandler og dadler sammen med kremfyll laget av cashewnøtter og kokosolje tilsatt lønnesirup for sødme og saft fra sitron for syrlighet. Jeg liker å servere den med Anette Selnes sin karamellsaus på siden som valgfri topping (derav ingen karamellsaus på bildet).

Kaken kan nytes både til hverdags og til fest <3

Du trenger:

Til bunn:

4 dl mandler

6 medjool dadler (de store som er i løsvekt) eller 10-15 av de mindre juicy dadlene

Himalayasalt (valgfritt)

Til fyll:

250 gr usaltede cashewnøtter

0,5-1 dl kokosolje

0,5-1 dl lønnesirup

0,5-1 dl sitronsaft

1 ts eplecidereddik (valgfritt)

Til karamellsaus (valgfritt):

1 dl lønnesirup

0,5-1 dl kokoskrem

3 ss ghee eller kokosolje

Himalayasalt

Slik gjør du:

  1. På forhånd skal cashewnøttene bløtlegges over natten eller rundt 2-4 timer. Bløtlegging gjøres ved å dekke nøttene med vann i en bolle og la stå. Dadlene kan også med fordel bløtlegges noen timer men dette er valgfritt.
  2. For å lage selve kaken lages bunnen først. Ha dadler og mandler i en blender eller kjøkkenmaskin til du får en deigete konsistens.
  3. Kle en springform med bakepapir og trykk så deigen til et jevnt lag som utgjør kakens bunn.
  4. Legg bunnen i fryser.
  5. Ha så cashewnøtter i blender eller kjøkkenmaskin til du får en jevn konsistens. Ha så i resten av ingrediensene i blenderen og kjør til alt har blandet seg. Jeg har variert med 0,5-1 dl i oppskriften på flere av ingrediensene slik at du kan justere etter preferanse, så begynn med 0,5 dl for kokosolje, lønnesirup og sitronsaft og smak til.
  6. Ta så bunnen i fryseren ut og ha i cashewfyllet. Fordel jevnt i formen og legg tilbake i fryser.
  7. Lag så karamelltoppingen. Varm opp lønnesirup og kokosolje (evt klarnet smør) på medium til høy varme og la putre i 15-20 minutter. Hell i kokoskremen og gi den et nytt oppkok. La det putre på medium til høy varme i ytterligere 5-10 minutter. Avkjøl uten lokk på kjøkkenbenken og den er så klar til servering.
  8. PS: Jeg brukte en springform med diameter på 25 cm. Bruk en mindre springform hvis du ønsker mer høyde på kaken.

Nyt!

Skriv en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Inspirasjon for kropp og sjel.

La Danza de las Mujeres

Brystmassasje

Rise

© Copyright 2023. Helene Urrang Jonassen. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.