• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

You are here: Home / Food & drinks / Sitronmarinert scampi med brokkolipesto og kålrotfries
Food & drinks

Sitronmarinert scampi med brokkolipesto og kålrotfries

08/11/2017

Denne middagen er så digg! Velg selv om du har lyst å lage alt sammen eller om du har lyst å lage én eller to av tingene for å mikse og trikse sammen med noe annet. Her er mulighetene mange; god middag!

Sitronmarinade

To hvitløksfedd

Revet skall av en halv sitron

Saften av en halv sitron

Én spiseskje tørket basilikum

Åtte spiseskjeer olivenolje

Himalayasalt

Finhakk hvitløk, tilsett de andre ingrediensene, rør godt; og voilá, så har du superdigg marinade. Jeg valgte å marinere scampi som jeg på forhånd hadde tint og hadde disse i ovnen på 170 grader i rundt 30 minutter; til de var godt stekte.

Kålrotfries

Én liten kålrot

Fire spiseskjeer olivenolje

Næringsgjær

Hvitløkspulver

Tørket rosmarin

Gurkemeie

Himalayasalt

Skjær kålrot i strimler. Bland resten av ingrediensene i en bolle. Pensle over kålrotstrimlene og ha i ovn på 180 grader i 30-35 minutter. Jeg tar alt krydder på slump, men har rangert dem etter hva jeg har mest av; så kan tenke meg rundt én til to spiseskjeer næringsgjær, én teskje hvitløkspulver, én teskje tørket rosmarin og én halv teskje av gurkemeie og himalayasalt. Smak til og tilsett eventuelt mer av de smakene du liker aller best.

 Tips: Ha på grillfunksjon de siste minuttene for en ekstra crunch!

Lurer du på hva næringsgjær er? Næringsgjær er inaktiv gjær, og er altså ikke det samme som gjær som vi gjerne forbinder med bakst. Næringsgjær er blant annet rik på b-vitaminer og har en osteaktig smak som jeg har blitt veldig glad i. Les gjerne mer om næringsgjær på Dr. Axe sin side her.

Brokkolipesto

Ett brokkolihode

En fjerdedels liten rødløk

En fjerdedels liten gul løk

Ett hvitløksfedd

 Én avokado

Fire spiseskjeer olivenolje

Saften fra ½ sitron

Himalayasalt

Én dråpe eterisk olje av basilikum fra doTerra, eventuelt fersk basilikum

Skjær brokkolien i små biter. Til pestoen skal du kun bruke selve hodet, og ikke stammen; den kan du spare til noe annet. Ha alt av ingredienser i kraftig blender eller food processor og blend til du har en fløyelsmyk brokkolipesto.

Tips: Du kan også bruke rundt 200 gram med frosne brokkolitopper som du tiner på forhånd og bruker i pestoen.

Nyt!

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.