• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

Thoughts

ALLTID

22/06/2017

Leave a Comment

Food & drinks

Avokadois med banan og kokos

22/06/2017

Avokadois med banan og kokos

To avokado

Én banan

To store spiseskjeer med kokosolje

Én teskje honning

En god skvis med limejuice

Et (stort) dryss med ekte vaniljepulver

Et dryss med Himalayasalt

Slik gjør du:

Smelt kokosoljen. Ha så alle ingredienser i en kraftig blender eller kjøkkenmaskin. Smør en liten form med olivenolje og ha i deigen. Legg i fryser i minst tre timer til den har stivnet. La stå fremme i romtemperatur i et kvarters tid før den kuttes opp i passende ruter. Spises som den er, eller topp med hva enn du ønsker! Jeg toppet mine ruter med kokosflak pluss skall av sitron, lime og appelsin.

 Nyt!

 PS: Oppskriften er inspirert av Goodful. 

Leave a Comment

Uncategorized

Dusk, dusk, dusk

20/06/2017

Dusk.

For et merkelig og vakkert ord. Jeg føler jeg ser dusker hvor enn jeg snur meg for tiden, og jeg elsker dem! For tiden er jeg inspirert av marrokansk stil og interiør, og ser at det brukes mye dusker og såkalte pompoms på alt fra puter, tepper, sko, klær, you name it; og jeg synes det er så fint. Atter en gang fant jeg frem lakenet som jeg har brukt før til både lampe og putetrekk, en trådsnelle, én synål, to putetrekk og vipps hadde jeg tilført stuen to nye gulvputer med hjemmelagede dusker!

Duskene er laget av lange remser av laken som jeg først formet i en slangeform, og så knytet til. Det er så lett at det er vanskelig å forklare, men håper bildet gir en bedre forklaring på fremgangsmåte. Deretter sydde jeg fast hver dusk med nål og tråd for hånd.

Resultatet ble hjemmelaget og sjarmerende!

 Bruk kreativiteten og lag dine dusker nøyaktig som du vil! Store dusker, små dusker, fargerike dusker, stilfulle dusker, røffe dusker.

Dusk, dusk, dusk.

 

 

Leave a Comment

Food & drinks

Hvit sjokoladefudge med smak av appelsin og vanilje

19/06/2017

Oh, my! 

Passe søt, perfekt konsistens. Prøv den!

Hvit sjokoladefudge med smak av appelsin og vanilje

En god klump kakaosmør (rundt 50 gram)

Tre store spiseskjeer mandelsmør

Én spiseskje revet appelsinskall

Én spiseskje kokosolje

Én spiseskje honning

En halv teskje vaniljepulver

Slik gjør du:

Smelt kakaosmør i vannbad på svak varme. Ved smelting på svak varme vil de gode næringsstoffene i kakaoen bevares. Vend så inn mandelsmør, kokosolje og honning. Rør godt og tilsett vaniljepulver pluss appelsinskall. Sett sjokolademassen i ønsket form, og sett i fryser rundt en times tid til den har stivnet.

Tips og triks

Legg gjerne appelsinen du bruker i vann, blandet ut med en dråpe eterisk sitronolje eller en spiseskje eplesidereddik, i femten til tretti minutter før du begynner å raspe den. Da vil sprøytemidler og kjemikalier trekkes ut av skallet. Husk å skylle den godt etterpå!

Mandelsmør kan kjøpes på helsekost eller enkelt lages selv! Oppskrift på hjemmelaget mandelsmør finner du her. Du kan også bruke annet nøttesmør om ønskelig, og hvis du er sensitiv til nøtter er kokossmør supert å bruke.

Jeg brukte kokosolje uten smak, men prøv gjerne méd smak hvis du ønsker det.

Som alltid er det bare til å slippe fantasien løs og erstatte appelsinskall med noe annet godt hvis du foretrekker det. Oppskriften er inspirert av min hjertevenn Ingrid, og hun bruker gojibær i sin sjokolade!

Nyt!

Leave a Comment

Food & drinks

Mandelsmør

19/06/2017

Mandelsmør

250 gram mandler

3 spiseskjeer extra virgin olivenolje

En klype Himalayasalt

Så godt, så enkelt!

Mandelsmør lager seg selv! Det eneste som er viktig er at du bruker en kjøkkenmaskin eller blender med kraftig motor. Bland sammen og kjør på høy hastighet til du får en kremete konsistens. Tilsett ekstra olivenolje hvis den virker tørr.

PS: For smak av brente mandler, kan du ha mandlene i ovn på 150 grader i femten minutter først. For smak av mandler med et hint av marsipan lar du mandlene være som de er.

Nyt!

Leave a Comment

Thoughts

Sårbar

19/06/2017

Å være sårbar er å være meg selv. Å vise hvem jeg er, hva jeg liker, hva jeg tenker, hva jeg føler. Ingen kamuflasje, ingen rustning, men naken hud og klamme hender. En puls som slår, et hjerte som banker, og et etterlengtet steg fremover. Et steg fremover i den retning som gir godfølelsen, og som jeg undrer hvor fører hen.

Én fot foran den andre.

Én, 

To,

Tre.

Leave a Comment

Food & drinks

Banan pluss kokos pluss kanel

19/06/2017

… Blir til en bit av himmelen!

Liker du softis, liker du denne. Den er kremete i konsistensen, passe søt og så utrolig god.

Finn frem:

Én banan

Seks spiseskjeer kokosmelk

(Ceylon) kanel

Mos banan, bland inn kokosmelk og dryss over kanel! Easy as that. Et godt tips er å sette kokosmelken i kjøleskapet noen timer på forhånd slik at du sikrer deg den tykke og kremete delen av melken. Bruk helfet kokosmelk. Jeg toppet denne gang med valnøtter (ikke AIP), men jeg foretrekker den faktisk uten; akkurat som den er.

Nyt!

Leave a Comment

  • Newer Posts
  • 1
  • …
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • …
  • 26
  • Older Posts

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.