• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

You are here: Home / Food & drinks / Bananpannekaker
Food & drinks

Bananpannekaker

11/02/2018

I dag er det både morsdag og fastelavn! Bananpannekaker er et godt alternativ til bollebaksten, og et supert forslag til hvordan du kan gjøre ekstra stas på noen som du er glad i. Oppskriften er uten egg, melk og gluten; de er som alltid lette å lage og smaker fantastisk!

Bananpannekaker

Antall: 10

Ingredienser:

2 bananer

1 dl valgfri melk

1 dl vann

2,5 dl (glutenfri) havregryn eller bokhvetemel

2 spiseskjeer eplecidereddik

2 spiseskjeer olivenolje

1 ts kanel

1 ts strøken natron

Et lite dryss med Himalayasalt


Slik gjør du:

Mos bananer, ha i all væske og bokhvetemel eller havregryn. Jeg bruker havregryn og da pleier jeg å la røren stå i minst 8 timer for å bryte ned fytinsyre og antinæringsstoffer. Dette steget er selvfølgelig helt valgfritt. Ha så oppi kanel, natron pluss noen få korn med salt og rør godt rundt til du har en fast deig.

Stekes i panne eller i ovn på 170 grader; rundt fem minutter på hver side.

Tips: Pynt med blåbær, kokosflak og lønnesirup!

Nyt!

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.