• Hjem
  • Kategorier
    • Livsstil
    • Tanker
    • Meditasjon
    • Inspirasjon
    • Eteriske oljer
      • Ren og naturlig kroppspleie
    • Mat og drikke
      • Frokost
      • Lunsj
      • Middag
      • Kaker og desserter
      • Brød og bakverk
      • Småsnacks, sjokolade og karameller
      • Småretter, dipp og tilbehør
      • Drikke
      • Allergivennlig julekalender
    • Video
  • OM
  • Kontakt
  • Følg meg
  • Eteriske oljer
    • Slik bruker jeg oljene på min reise

Helene Urrang Jonassen

You are here: Home / Brød og bakverk / Lettfordøyelige knekkebrød
Brød og bakverk, Frokost, Lunsj

Lettfordøyelige knekkebrød

07/09/2017

Knekkebrød

To desiliter valnøtter

To desiliter mandler

To desiliter linfrø

To desiliter solsikkefrø

To desiliter gresskarkjerner

Seks desiliter vann

Én spiseskje fiberhusk

Én spiseskje eplecidereddik

Én teskje Himalayasalt

Her kommer oppskrift på nydelige knekkebrød som i tillegg er lettere å fordøye enn vanlige knekkebrød som man får kjøpt i butikken. De kan spises som de er eller toppes med ditt favorittpålegg; bringebær og avokado er to av mine favoritter! Et annet tips er å skjære skiver av squash med ostehøvel og toppe med skiver av agurk og strø over litt Himalayasalt.

Slik gjør du! Mal mandler pluss valnøtter og tilsett så frø, salt, fiberhusk og vann. Rør rundt og tilsett eplesidereddik. La deigen stå i åtte til ti timer. Når deigen står, vil saltet og eplecidereddiken bryte ned fytinsyre i nøttene og frøene som gjør knekkebrødene lettere å fordøye. Bre så deigen utover to kledde bakebrett og sett i ovn på 160 grader, varmluft. La stå i rundt femten minutter før du tar dem ut, ruter opp med et pizzahjul og setter inn igjen i femten nye minutter. Er de fortsatt myke når tiden er ferdig, snur du rutene slik at de «tørkes» og setter ovnen på normal funksjon i rundt 100 grader. Oppbevares i lufttett boks.

PS: Oppskriften er inspirert av Helene Ragnhild.

Nyt!

// I am not sure if this is as common to eat abroad as it is in Norway, and not sure if it is called crisp bread or something else, but it sure tastes delicious! It works wonders for any meal, whether you prefer to eat it in the morning as breakfast or as a side dish to your favourite soup. I hope you like it!

 

Relatert

2 Comments

Comments

  1. Helene Ragnhild says

    14/12/2017 at 21:33

    Så koselig Helene 😀 <3

  2. Helene says

    15/12/2017 at 12:58

    Helene <3 Så koselig at du svippet innom 🙂 Ønsker deg en nydelig helg!

Legg inn en kommentar Avbryt svar

Inspirasjon for kropp og sjel.

Love Actually

Ditt univers

To streker

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Få med deg alle nye innlegg!

© Copyright 2019. Helene Urrang Jonassen. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.