• Hjem
  • OM
  • Kategorier
    • Livsstil
    • Tanker
    • Inspirasjon
    • Meditasjon
    • Mat og drikke
    • Kroppspleie
  • Kontakt
  • Meditasjonsguide

Helene Urrang Jonassen

Du er her:Hjem / Mat og drikke / Hvit sjokoladefudge med smak av appelsin og vanilje
Mat og drikke

Hvit sjokoladefudge med smak av appelsin og vanilje

19/06/2017

Oh, my! 

Passe søt, perfekt konsistens. Prøv den!

Hvit sjokoladefudge med smak av appelsin og vanilje

En god klump kakaosmør (rundt 50 gram)

Tre store spiseskjeer mandelsmør

Én spiseskje revet appelsinskall

Én spiseskje kokosolje

Én spiseskje honning

En halv teskje vaniljepulver

Slik gjør du:

Smelt kakaosmør i vannbad på svak varme. Ved smelting på svak varme vil de gode næringsstoffene i kakaoen bevares. Vend så inn mandelsmør, kokosolje og honning. Rør godt og tilsett vaniljepulver pluss appelsinskall. Sett sjokolademassen i ønsket form, og sett i fryser rundt en times tid til den har stivnet.

Tips og triks

Legg gjerne appelsinen du bruker i vann, blandet ut med en dråpe eterisk sitronolje eller en spiseskje eplesidereddik, i femten til tretti minutter før du begynner å raspe den. Da vil sprøytemidler og kjemikalier trekkes ut av skallet. Husk å skylle den godt etterpå!

Mandelsmør kan kjøpes på helsekost eller enkelt lages selv! Oppskrift på hjemmelaget mandelsmør finner du her. Du kan også bruke annet nøttesmør om ønskelig, og hvis du er sensitiv til nøtter er kokossmør supert å bruke.

Jeg brukte kokosolje uten smak, men prøv gjerne méd smak hvis du ønsker det.

Som alltid er det bare til å slippe fantasien løs og erstatte appelsinskall med noe annet godt hvis du foretrekker det. Oppskriften er inspirert av min hjertevenn Ingrid, og hun bruker gojibær i sin sjokolade!

Nyt!

Skriv en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Inspirasjon for kropp og sjel.

La Danza de las Mujeres

Brystmassasje

Rise

© Copyright 2023. Helene Urrang Jonassen. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.