• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

You are here: Home / Food & drinks / Indisk kyllingsuppe med glutenfritt nanbrød
Food & drinks

Indisk kyllingsuppe med glutenfritt nanbrød

14/11/2017

Jeg elsker indisk mat! Denne indiske kyllingsuppen er bare helt nydelig; kremet og full av fantastiske smaker. Krydderkombinasjonen blandet med marinert kylling, kokosmelk, frisk koriander og nanbrød utgjør magi og egner seg like godt til hverdagsmiddag som til fest.

Indisk kyllingsuppe

To løk

Ett stort eller to små epler

Én liten gulrot

Én liter kylling- eller grønnsakskraft

Seks desiliter kokosyoghurt eller kokosmelk

Et halvt kilo (økologisk) kyllinglår

Åtte spiseskjeer nomatsaus

Én spiseskje finhakket ingefær

Tre teskjeer hvitløkspulver

To teskjeer kanel

Én til to teskjeer malt koriander

Én til to teskjeer spisskummen

Én halv teskje ingefærpulver

En halv teskje nellik

Én spiseskje eplesidereddik

Et godt skvis med saft av lime

Fersk koriander til topping

Bland kokosmelken med krydder først. Ha så kyllinglår i smurt form og ha over noen spiseskjeer med kokosmelkblandingen. Sett i ovnen på rundt 170 til 200 grader.

Surr løk, epler, gulrot og finhakket ingefær i en gryte. La grønnsakene bli gylne og relativt myke før du tilsetter kraft, resten av kokosmelkblandingen og nomatsaus. Nomatsausen kan fint erstattes med et par spiseskjeer tomatpuré hvis du tåler tomat. Gi det et raskt oppkok og la småputre i 25 til 30 minutter. Hvis du har lyst å lage nanbrød kan du gjøre dette mens du venter. Nanbrødene krever ingen heving og oppskrift kan du finne her. Mos så suppen med stavmikser eller kraftig blender til du har en god og jevn suppe. Smak til om du eventuelt ønsker mer krydder. Til slutt has eplesidereddik og limesaft oppi.

Når kyllinglårene er ferdig gjennomstekte kan disse kuttes opp i passende biter og has oppi suppen.

Smak til igjen, ha oppi skåler, topp med koriander og servér. 

PS: Denne oppskriften kan lages AIP-vennlig ved at du sløyfer spisskummen og malt koriander pluss at du bruker nomatsaus og ikke tomatpuré.

Nyt!

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.