• Hjem
  • OM
  • Kategorier
    • Livsstil
    • Tanker
    • Inspirasjon
    • Meditasjon
    • Mat og drikke
    • Kroppspleie
  • Kontakt
  • Meditasjonsguide

Helene Urrang Jonassen

Du er her:Hjem / Mat og drikke / Nøttebar med aprikos og sjokolade
Mat og drikke

Nøttebar med aprikos og sjokolade

20/08/2021

Deilige og knasende nøttebarer! Oppskriften er en egen vri på en oppskrift jeg nylig fant i Økosjokolade sitt oppskriftshefte. De er enkle å lage og lages av rene og naturlige ingredienser. Her kan du fint bruke egen fantasi og lage barene ut i fra dine nøttefavoritter og enten sløyfe aprikos eller tilsette mer (det smaker så godt!).

Du trenger:

Nøttebunn:

1 dl-2 dl nøtter ( jeg brukte pistasj-, para- og cashewnøtter)

4 tørkede aprikoser

4 ss lønnesirup

1 ss kokosblomstsukker

1/2 ts Himalayasalt eller havsalt

(1 ss lakrisekstrakt- kan sløyfes)

Sjokoladetrekk:

2-3 store ss extra virgin kokosolje

1 ss kakaopulver

1 ss lønnesirup

Et klyp med vaniljepulver

Et klyp med Himalayasalt eller havsalt

Pynt:

Spiselige blomster

Slik gjør du:

Grovhakk nøttene, alt etter størrelse på nøttene. Jeg brukte pistasj, cashew og paranøtter til min nøttebar og da grovhakket jeg kun paranøttene. Legg de på et bakepapir og rist i noen minutter i ovnen på 200 grader. Kutt så opp aprikosene i små biter og sett til siden.

Mens nøttene ristes i ovnen kan sjokoladetrekket lages. Smelt kokosolje og kakaopulver i vannbad. Ha så i lønnesirup, vaniljepulver og himalayasalt. Sett til siden.

Ta ut nøttene fra ovnen når de er gylne. Bland inn aprikosene og dryss så over kokosblomstsukker, Himalayasalt og eventuelt lakrisekstrakt. Hell over lønnesirup og bland godt til nøttene klistrer seg sammen. Ha nøttemassen over i en bakepapirkledd form som er cirka 20 cm x 20 cm stor. Hell over sjokoladen. Sett så i kjøleskap eller fryser til sjokoladen har stivnet.

Skjær i strimler hvis du vil ha barer eller i biter hvis du vil servere som kake eller konfekt. Topp så med litt ekstra nøtter, aprikos og eventuelt spiselige blomster.

Nyt!

Lignende innlegg:

–Konfektkake

–Supercrunchy snickerskake

–Peanut butter chocolate fudge

2 kommentarer

Kommentarer

  1. Kristine Døsen says

    20/08/2021 ved 20:15

    Hei Helene, godt å høre fra deg igjen! Du er fortsatt kreativ som vare det! Nøttebaren ser utrolig lekker ut, og smaker sikkert hinsides det meste. Skal prøve å lage den en dag. Håper du har hatt en riktig god sommer. Høsten er også en fin årstid, særlig for kreativiteten. Jeg kommenterer de andre blogginnleggene dine senere. De beste hilsener Anna Kristine❤️

  2. Helene says

    21/08/2021 ved 19:06

    Hei Anna Kristine <3 Takk for så hyggelig melding. Jeg har hatt en deilig sommer; det håper jeg du også har hatt 🙂 Helt enig, la oss håpe høsten vil nære kreativiteten og livskraften som bor i oss alle. De beste hilsener og kjærlighet sendes tilbake!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Inspirasjon for kropp og sjel.

La Danza de las Mujeres

Brystmassasje

Rise

© Copyright 2023. Helene Urrang Jonassen. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.