• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

You are here: Home / Food & drinks / VIDEO: Spinatpai med squash og basilikum
Food & drinks

VIDEO: Spinatpai med squash og basilikum

12/06/2018

Det er tid for sommermat!

Selv om temperaturen har dalt de siste dagene så kjenner jeg at jeg er klar for lettere måltider nå som vi begynner å bevege oss ut i sommermånedene. Jeg har lyst å dele en rett med dere i dag som er inspirert av den greske spinatpaien som i Hellas kalles for Spanakopita. Med smak av basilikum minner den om en nydelig italiensk rett også; en slags blanding av spaghetti, lasagne, pizza og pai, egentlig. Litt av alt med andre ord!

Den smaker supergodt, er lett fordøyelig og en fryd for alle sanser.

Jeg er nysgjerrig på hva du synes om den, så prøv den ut og gi meg en lyd; da blir jeg så glad!

Du trenger:

To medium squash

Fire hundre gram frossen spinat

Én hjemmelaget ost

Én løk, finhakket

Ett hvitløksfedd, finhakket

Olivenolje

Fersk basilikum

Himalayasalt

Se fremgangsmåten i videoen jeg har laget over!

Her er også skriftlige instruksjoner:

Tin spinat på forhånd og skvis ut mesteparten av vannet med hendene dine. Brun så løk og hvitløk og ha deretter oppi spinat, salt og fersk basilikum. Sett til side, ha i revet hjemmelaget ost og bland godt slik at du har en god spinat-og osteblanding. Oppskrift på hjemmelaget ost kan du finne her. Smør en ildfast form med olivenolje og ha oppi tynne skiver med squash slik at det dekker bunnen. Ha også squash på sidene og pensle så alt av squash med olivenolje.

Tilsett spinatblandingen som du brer over med et tykkt lag med resten av squashbitene slik at det dekker hele blandingen. Dryss over med olivenolje og press lokket med squash lett med håndflatene dine slik at hele formen med spinatmiksen inni er kompakt og dekket. Ha så i ovnen på 180 grader i 50 minutter til én time, og avslutt siste minutter på grillfunksjon.

Tips: Lag den gjerne en dag i forveien hvis du ønsker et mer fast resultat; da får den tid til å sette seg!

Nyt!

PS: Oppskriften er inspirert av allrecipes og Biohack U

2 Comments

Comments

  1. Kristine Døsen says

    12/06/2018 at 20:04

    Kjære Helene! Tusen takk for oppskriften på Spanakopita! Den skal jeg prøve! Igjen, tusen takk for all flott inspirasjon! Beste hilsen Anna Kristine

  2. Helene says

    12/06/2018 at 20:06

    Så hyggelig å høre, gleden er på min side! Stor klem <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.