• Hjem
  • Kategorier
    • Livsstil
    • Tanker
    • Inspirasjon
    • Meditasjon
    • Mat og drikke
    • Ren og naturlig kroppspleie
    • Eteriske oljer
  • OM
  • Kontakt
  • Meditasjonsguide

Helene Urrang Jonassen

You are here: Home / Mat og drikke / Thai fiskesuppe
Mat og drikke

Thai fiskesuppe

30/05/2017

Thai fiskesuppe

400 gr torsk

3 dl kraft fra rekeskall

3 dl kokosmelk

Én liten rødløk

Én liten gul løk

Én gulrot

Ett til to hvitløksfedd

Koriander

To til tre spiseskjeer saft fra lime

Litt finhakket ingefær

1/2 til én teskje malt gurkemeie

Himalayasalt

En soleklar favoritt hos meg! Jeg bare elsker den, og blir aldri lei.

Oppskriften er beregnet til to gode porsjoner. Man kan selvfølgelig basere suppen på buljong, men jeg anbefaler å koke rekekraft hvis du har muligheten til det. For å lage rekekraft tar du enkelt rekeskall i en stor kjele, dekker med vann, gir det et oppkok og lar det trekke i tyve minutter. Dette pleier jeg å gjøre på forhånd, og har klart porsjoner med rekekraft i fryseren.

Selve suppen lages ved å blande rekekraften og kokosmelken i en kjele og gi det et oppkok. Ha i oppkuttede grønnsaker og la småkoke til grønnsakene begynner å mykne. Tilsett deretter krydder og saft fra lime. Skjær til slutt fisken i stykker, og la dem trekke i suppen til de er gjennomvarme. Dette tar rundt fem minutter, men jeg lar dem alltid trekke litt ekstra. Servér suppen og topp med friske korianderblader!

Tips! Tilsett gjerne strimler av paprika og chili for å gi suppen et ekstra piff (hvis du ikke går på AIP).

Nyt!

Relatert

1 Comment

Legg inn en kommentar Avbryt svar

Inspirasjon for kropp og sjel.

Ditt univers

To streker

Ekte råskap

Få med deg alle nye innlegg!

© Copyright 2021. Helene Urrang Jonassen. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.