• Hjem
  • OM
  • Kategorier
    • Livsstil
    • Tanker
    • Inspirasjon
    • Meditasjon
    • Mat og drikke
    • Kroppspleie
  • Kontakt
  • Meditasjonsguide

Helene Urrang Jonassen

Du er her:Hjem / Mat og drikke / Viltgryte med høstens farger og smaker
Mat og drikke

Viltgryte med høstens farger og smaker

23/10/2017

Viltgryte med høstens farger og smaker

To hundre gram reinsdyrskav

Én desiliter kokosmelk eller kokosyoghurt

Fem desiliter kraft, gjerne fra vilt

To hundre gram kantarell

Én stor løk

To gulrøtter

To små pastinakk

En halv av en liten sellerirot

Én kopp med tyttebær

Fem knuste einebær (se notat lenger nede for AIP)

En halv til én teskje tørket timian

En halv til én teskje tørket rosmarin

Himalayasalt

Begynn med å kutte gulrot, løk og sellerirot i terninger. Stek så reinskavet, ha på salt og legg til side. Surr løken til den blir blank og ha så i resten av grønnsakene. Hell over kraft og kok opp. Rør inn kokosmelken, ha i kjøtt og deretter kantareller, krydder og einebær. La gryta småputre uten lokk i rundt tyve minutter. Mos tyttebær og rør disse inn i gryta til slutt.

PS: Oppskriften er inspirert av kvardagsmat

Tips:

Reinsdyrskav finner du i de fleste frysedisker på vanlig dagligvarebutikk.

Ønsker du mer fylde og kremet konsistens, kan du mose deler eller alle grønnsakene før du heller oppi kraft.

Har du ikke viltkraft kan du fint bruke annen kraft. Selv brukte jeg kraft fra kylling som smakte godt, det også!

Følger du ikke AIP kan kokosmelk fint erstattes med crème fraîche, eventuelt matyoghurt.

Hva gjelder einebær er dette tillat på AIP, men er kategorisert i en slags gråsone (sammen med kardemomme blant annet). Så prøv deg forsiktig frem og se hvordan kroppen responderer.

Har du lyst å lese mer om AIP og den autoimmune protokollen kan du gjøre det her.

Nyt!

Skriv en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Inspirasjon for kropp og sjel.

La Danza de las Mujeres

Brystmassasje

Rise

© Copyright 2023. Helene Urrang Jonassen. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.