• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

Food & drinks

Bananshake

03/02/2018

Nyt lørdagskvelden din med en nydelig bananshake!

Antall: To porsjoner

Du trenger:

2 bananer

2-4 dadler

En halv avokado

2-3 desiliter valgfri melk

Et lite dryss Himalayasalt

Kanel

Slik gjør du:

Fjern steiner fra dadlene, skrell bananene; ha alt i blender og servér.

Jeg toppet min med bananbiter og et dryss med kanel.

Nyt!

1 Comment

Lifestyle, Thoughts

Mitt fristed

29/01/2018

Jeg har hatt en magisk helg. Min kjære farmor bor i Skudeneshavn hvor pappa er vokst opp og hvor vi også har hytte. Helt siden jeg var liten har Skudenes hatt en helt spesiell plass i mitt hjerte og hver gang jeg er der føler jeg en helt egen følelse av trygghet og indre ro. Det er akkurat som at jeg kobler helt av der, og at jeg får lov til å være tre år igjen; helt fri for bekymringer.

På lørdag gikk vi en liten tur i Søragadå og besøkte “Verdens Minste” Café. Denne lille kaffebaren har en hjemmekoselig atmosfære hvor de selger bakst og drikkevarer som er mest mulig lokalprodusert og økologisk. De byr på blant annet eplesaft uten konserveringsmidler, kombucha, økologisk te og nydelige bakevarer.

Kaffebaren byr på en intim og unik opplevelse. Hvis du noen gang besøker Skudenes, så må du love meg å gi denne perlen et besøk. Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg tar turen!

Har du ditt eget fristed?

Jeg håper at din helg har vært god <3 Ønsker deg en givende uke!

2 Comments

Meditation

En kort og enkel meditasjonsøvelse

17/01/2018

Jeg har lyst å vise deg en nydelig meditasjon som du kan ta med deg inn i hverdagen din. Det er en kort meditasjon som gir en følelse av indre ro og fred. Dette er en perfekt meditasjon å begynne med, men passer også like godt til deg som mediterer daglig.

Jeg tror det kan være lett å legge for mye i hva meditasjon er, så kall det gjerne noe annet hvis det føles naturlig; enten det er hvile, egenpleie, friminutt eller hva enn som lyder best hos deg. Da jeg først begynte, var jeg så redd for å gjøre feil og jeg ville så inderlig gjøre alt riktig, men jeg har oppdaget på min reise at meditasjonen krever ingenting av meg. I den stunden jeg tar for meg selv er det ingenting jeg trenger å gjøre eller prestere; ingenting jeg trenger å bevise eller overbevise for å kunne være meg selv, og det er dette jeg så inderlig har lyst å formidle videre til deg.

Det kan føles uvant og skummelt å plutselig stoppe opp når mange av oss er vant med å leve et liv på høygir og automatikk, og det var det definitivt for meg også da jeg selv begynte med meditasjon for snart tre år siden. I begynnelsen syntes jeg ingenting om det, men det var likevel noe som motiverte meg til å fortsette; og med tiden skulle meditasjonen vise seg å være en av mine største hjelpere på min reise. Meditasjonen har åpnet mange dører for meg og gir meg en indre ro som jeg i så mange år har lengtet etter.

Er du klar for en liten utfordring? Jeg kommer til å gjøre denne meditasjonen hver dag i syv dager fremover, og jeg har lyst å invitere deg til å gjøre det samme. Meditasjonen varer i seks minutter, men ta deg et kvarter for deg selv hver dag som en gave til din kropp og sjel.

Se til at du forblir uforstyrret i de femten hellige minuttene; lukk døren til soverommet ditt og legg deg under dynen med god samvittighet. Ta på sovemaske om du har det tilgjengelig, ha headsettet i telefonen og lytt til klippet. Har du eteriske oljer kan du gjerne smøre en dråpe og to med Lavendel under fotsålene, og ha noen dråper Frankincense i diffuseren din for å skape en behagelig atmosfære i rommet. Prøv å se på opplevelsen som en form for egenpleie og at du gjør noe godt for deg selv.

Du har lov til å ta tid for deg selv og du fortjener det.

Det er ingenting i meditasjonen du kan gjøre galt. Det er ingenting du trenger å gjøre; bare hør på Deepak og se hva som skjer.

Leave a Comment

Lifestyle, Thoughts

Digital detox

05/01/2018

Jeg er så glad for å være tilbake i et nytt år sammen med dere. Jeg håper de første dagene av det nye året har gitt deg ro og gode stunder. Selv tok mitt nyår en ny vending da jeg på første dagen av det nye året bestemte meg for å ta en aldri så liten digital detox.

Jeg er stor beundrer av internett, sosiale medier og den digitale verden. Jeg er evig takknemlig for all inspirasjon jeg henter; for at jeg får dele mine tanker og lidenskaper med dere her på bloggen, for alle nydelige sjeler jeg blir kjent med og alle som jeg holder kontakt med. Samtidig ser jeg viktigheten av balanse, og at et hvert område i livet står i fare for å gå over i ubalanse hvis vi unngår å være bevisst i våre valg og handlinger.

For min del har jeg registrert over tid at jeg har hatt et ubalansert forhold til sosiale medier, hvor jeg har brukt middelet med en annen intensjon enn det nødvendigvis er ment for. Det har gått opp for meg at jeg ofte logger inn på de ulike appene uten mål og mening, og at jeg egentlig gjør det for å ta et lite friminutt fra mitt eget liv; som en slags pause og døyving av krevende tanker og følelser som spør om min oppmerksomhet.

Når jeg bruker mediene med en annen intensjon enn de er ment, merker jeg ofte at jeg har lettere for å sammenligne meg selv med andre,  jeg får ofte en uro i kroppen og en følelse av stress. Jeg kjenner på en tilstand av frykt som jeg tidligere har skrevet om her, hvor jeg ser på verden med knapphet og separasjon fra andre mennesker. I flere områder av livet mitt har det nylig gått opp for meg at jeg har et valg hvordan jeg ønsker å se enhver situasjon jeg befinner meg i, og at jeg videre ved å ta ansvar blir gitt muligheten til å frigjøre meg fra hva enn det er jeg føler meg som et offer for. Ved å ta ansvar gir jeg rom for å se situasjonen i et annet lys, og på den måten åpner jeg opp for bevegelse fra en sone av frykt til flyt.

På den første dagen av det nye året satt jeg med en følelse av frykt og separasjon som jeg nevnte over, og det gikk opp for meg at jeg hadde viet størsteparten av dagen til å fokusere på andre menneskers tanker og intensjoner for det nye året fremfor mine egne. Heller enn å bruke tid og energi på å legge skyld på noe eller noen andre, så jeg straks en mulighet for å se situasjonen med andre øyne; jeg tok ansvar selv og bestemte meg for at jeg kunne ha godt av en liten pause fra sosiale medier for å finne tilbake til min indre ro og flyt.

De siste tre dagene har jeg brukt til å jorde meg selv; til å finne tilbake til mitt eget skinn, stake ut min egen kurs og gjøre sjelelige praksiser som gjør meg godt. Jeg har beveget meg fra fryktsonen hvor jeg følte meg urolig, over til flytsonen hvor jeg nå føler en større ro og et større pusterom. Jeg har brukt dagene som en påminner om å være mer bevisst i min bruk av den digitale verden; at jeg er fullt og helt til stede når jeg først er der, og at jeg har et formål og en intensjon med bruken min fremfor å misbruke den som en avsporing av noe som oppleves som ubehagelig og krevende. Så vel som sosiale medier, har jeg en intensjon om å overføre økt bevissthet og tilstedeværelse i alle områdene av livet mitt, og for meg er dette en evig påminner som jeg har godt av å minnes på igjen og igjen.

Jeg er nysgjerrig på dine tanker og om du kjenner deg igjen? Gi gjerne en lyd i kommentarene under hva du tenker om dette, og om du gjerne har noen erfaringer du selv har gjort deg.

Jeg gleder meg stort til å dele det nye året med deg. Fremover har jeg planer om å dele flere oppskrifter og tanker; jeg skal dele litt mer om eteriske oljer og mye annet spennende som jeg håper kan gi deg nytteverdi og inspirasjon for din kropp og sjel i det nye året.

Ønsker deg en nydelig helg og sender en god nyttårsklem din vei <3

2 Comments

Uncategorized

Luke 10: Epleskiver med kanel og honning

20/12/2017

Julekalenderens siste luke byr på epleskiver med kanel og honning!

Perfekt julekos som blir til på 1-2-3.

Du trenger:

Ett eple

Kanel

Honning

Slik gjør du:

Fjern midterste del av eplet. Kutt så eplet i så tynne skiver som mulig. Ha epleskivene over på et kledt bakepapir. Dryss så over kanel og honning. Ha i ovnen på rundt 130 grader i 45 minutter. Snu epleskivene og dryss på nyttt lag med kanel og honning om ønskelig. Ha tilbake i ovnen og stek dem til de har tørket og blitt sprøe (rundt 30 minutter). Ser du at eplene begynner å bli vel brune er det lurt å sette ned temperaturen til rundt 100 grader mot slutten av steketiden. La dem avkjøle seg på rist før du nyter dem.

Jeg har lyst å takke dere alle for så fine tilbakemeldinger jeg har fått på årets julekalender; det har vært en fryd å dele allergivennlige juleoppskrifter med dere denne måneden. Jeg føler meg så heldig og takknemlig for at jeg får dele min lidenskap med dere her inne.

PS: Har du lyst å vinne en naturlig ansiktskrem laget av sheasmør, jojobaolje og eteriske oljer av lavendel, frankincense og melaleuca? Jeg har GIVEAWAY på Facebook-siden min nå hvor jeg trekker ut en heldig vinner av en naturlig ansiktskrem. Bli med i trekningen her!

Klem <3

Leave a Comment

Uncategorized

Luke 9: Julegløgg med smak av eple, kanel, ingefær og nellik

19/12/2017

I nest siste luke av kalenderen for i år har jeg oppskrift på eplegløgg til deg! Kanskje den kan prøves ut på lille julaften, eller kanskje nytes til “Tre nøtter til Askepott” på selveste julaften? Jeg håper den faller i smak!

Eplegløgg

(Antall: 4)

To små epler

To teskjeer (Ceylon) kanel

Én teskje ingefær

En kvart til en halv teskje nellik

Fire desiliter vann

To spiseskjeer eplecidereddik

Kutt opp eplene, dekk med vann i en kjele og la dem koke til de begynner å bli myke. Avkjøl og ha i en kraftig blender sammen med vann, eplecidereddik og krydder. Ha tilbake i kjelen, gi det et oppkok og smak eventuelt til med litt honning hvis du ønsker ekstra sødme. Jeg hadde også en kanelstang og tre anisstjerner oppi kjelen men dette er helt valgfritt. Servér eplegløggen i glass, enten som den er eller med topping; epleskiver, rosiner, hakkede mandler eller hva enn du liker aller best.

Nyt!

Leave a Comment

Uncategorized

Luke 8: Superenkle marsipanstenger

18/12/2017

Jippi! Marsipan uten egg er fullt mulig. Jeg skippet melisen også og tilsatte litt honning som søtning heller. Marsipanstengene smaker likt som det jeg kaller for voksenkonfekt; de er nydelige på smak og mye sunnere enn marsipanen som selges i butikken.

Marsipan

To og en halv (2,5) desiliter mandelmel

En halv (1/2) spiseskje arrowrootpulver

To til tre spiseskjeer honning eller lønnesirup (jeg brukte honning)

To til fire spiseskjeer vann (start med to og øk etter behov)

Bruk enten mandelmel som du kjøper eller som du lager selv. For å lage selv skolder du mandlene og kverner de i en kjøkkenmaskin. Jeg brukte halvt om halvt, men tror neste gang at jeg kommer til å lage hele deigen med eget mandelmel; det gir en ekstra hjemmekoselig vri på marsipanen synes jeg. Ha så en halv spiseskje arrowrootpulver, honning og vann i kjøkkenmaskinen til du har en god og klebrig deig. Form så til marsipanstenger, til kuler eller andre julefigurer.

Pynt

Én spiseskje kokosolje

To spiseskjeer kakaopulver

Kokosmasse

Revet appelsinskall

For å lage sjokoladen smeltet jeg kokosoljen i vannbad, hadde så i kakaopulver og rørte rundt til jeg hadde en fin og jevn sjokoladesaus. Deretter dyppet jeg noen av stengene i sjokoladen og pyntet med revet appelsinskall og kokosmasse. Nam!

Tips og triks

– Arrowrootpulveret jeg anbefaler kjøper jeg her. Tidligere har jeg også kjøpt arrowrootpulver på Økologiske Dagligvarer som holder til her i Stavanger som også kan fint brukes. Det selges gjerne på andre helseskostbutikker også men jeg anbefaler ikke den versjonen man får tak i hos internasjonale matbutikker, rett og slett fordi det både har en annen konsistens og ikke gir samme resultat.

– Sett den ferdige marsipanen i kjøleskap slik at sjokoladetrekket kan sette seg. Marsipanen oppbevares videre i en lufttett boks i kjøleskap hvis du har til overs etter servering.

PS: Koden IWI829 gir deg 5% rabatt på arrowrootpulveret jeg har linket til over.

Nyt!

Leave a Comment

  • Newer Posts
  • 1
  • …
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • …
  • 26
  • Older Posts

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.