• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

Food & drinks

Veggisburger

23/09/2017

Veggisburger

Én og en halv stor squash

Én teskje (Himalaya)salt

En halv gul løk

To små hvitløksfedd

Én desiliter tigernøttmel eller annet mel (ikke kokosmel)

To spiseskjeer næringsgjær

Én spiseskje sitronsaft

Én spiseskje varmt vann

Én spiseskje olivenolje

Én spiseskje fersk dill eller annet krydder/urter

Én spiseskje fersk persille eller annet krydder/urter

Dekk et kjøkkenhåndkle over en bakebolle. Riv squash og ha oppi kledet sammen med en teskje salt. La stå mens du forbereder de andre ingrediensene. Etter et kvarters tid samler du de fire kantene av kledet med all squashen inni og skviser ut alt vannet som saltet har løst fra squashen.

Ha squashstrimlene i en bolle sammen med finhakket hvitløk, løk og resten av ingrediensene. Bland godt sammen til du har en fin deig. Form burgere ut av deigen, pensle med olivenolje og ha i ovn på 170 grader til de er gjennomstekte. Servér med salat, guacemole, grønnsaksfries eller hva enn du liker aller best.

Nyt!

// Try this delicious veggie burger! Made with lots of delicious and nutritious ingredients and full of flavor. Please pop the details in to your translator, and do not hesitate to contact me if you have any questions! I hope you like it!

Leave a Comment

Thoughts

Vi er perfekt men verden er ikke det

23/09/2017

God lørdag! Denne sangen gir meg frysninger all over. Skru opp lyden og nyt den!

Nydelig.

“Verden er ikke bra nok, vi er perfekt,
Perfekt, lover dette er perfekt,
Verden kan ikke ta oss, det er for perfekt,
Perfekt, la det være erkjent,
Det er for perfekt.”

Leave a Comment

Thoughts

Hvem er jeg?

21/09/2017

Plutselig stoppet det opp. Helt uventet og samtidig ventet på samme tid. All automatikk stoppet opp, og alle dagligdagse rutiner ble brått kuttet. Over tid hadde kroppen føltes tyngre og tyngre, symptomene blitt flere og flere, og begrensningene større og større. Først ble sosiale sammenkomster sjeldnere, så skolegang, deretter ble handleturen på butikken for mye, og til slutt ble krysningen over dørstokken for stor den også. Litt etter litt, men samtidig så brått ble min største frykt realisert og jeg ble tvunget til å slippe taket i så godt som alt og alle jeg kjente til; til alt og alle som jeg følte jeg var en del av.

Høsten for to år siden husker jeg såvidt. Jeg husker sengen min med stripete dynetrekk som jeg lå i dag inn, dag ut, i kampmodus og full fortvilelse. Alt jeg ville var å late som ingenting hadde skjedd, og jeg la urealistiske planer om hvordan jeg fortest mulig kunne fortsette der alt slapp. Hele situasjonen føltes som et evig fritt fall, og jeg fikk et sykelig kontrollbehov for å prøve å stanse det hele. Jeg følte meg avkledd, i både bokstavelig og billedlig forstand, der jeg med dagene som gikk måtte se slaget tapt og tilbringe så godt som alle døgnets timer i sengen på soverommet. Lenge føltes det ut som jeg svevde mellom liv og død, og jeg innrømmer ærlig at jeg til tider stilte spørsmål til hvilket av de to utfallene jeg innerst inne ønsket aller mest.

Det hele føltes så meningsløst, og jeg som hele mitt liv hadde identifisert meg ut fra hva jeg gjorde, følte på et overveldende nederlag. Alt ble så tomt, mørkt og isolerende og jeg følte meg som ingenting. Som ingen verdens ting. Som et mørkt tomrom som visste verken frem eller tilbake, heller ikke hvordan jeg hverken skulle leve eller overleve. Jeg tror på mirakler, og en hel haug tårer, frustrasjon, angst, redsel og hundrevis av timer i meditasjon senere, fikk jeg en uvurderlig gave i oppdagelsen av at jeg faktisk vár ingen verdens ting, og at jeg faktisk vár all verdens ting på en og samme tid.

Det gikk opp for meg at jeg alltid hadde vært alt jeg noensinne hadde trengt å være, og at det var ingenting jeg trengte å gjøre for å bevise dette. Det var absolutt ingen jeg trengte å bevise eller overbevise for å føle meg verdig, for mitt verd var, er og vil alltid være ubetinget av all ekstern bevegelse, og vil alltid være der uansett hva som enn måtte skje i dette livet; på denne reisen som jeg har begitt meg utpå. For den jeg er, er sjelen min og er den samme som jeg alltid har vært; og den samme som jeg alltid vil være, til all evig, uendelig tid.

Jeg er sjelen min.

 

Leave a Comment

Food & drinks

Superdigg Calzone

18/09/2017

Deig

Fire desiliter hakkede rotgrønnsaker. Oppskriftene jeg har funnet inspirasjon fra bruker hvit søtpotet, men jeg brukte en blanding av gulrot, pastinakk og kålrot.

To spiseskjeer arrowrootpulver

En teskje olivenolje

En halv teskje Himalayasalt

Fyll

Pesto (uten frø, nøtter, potet og parmesan for AIP)

Spinat

Ti sorte oliven i skiver

En kvart til en halv finhakket rødløk

Ett finhakket hvitløksfedd

Ønsket krydder

(Næringsgjær)

Hva er vel bedre enn å starte ny uke med hjemmelaget calzone til middag? Denne calzonen er fri for mel og er laget av rotgrønnsaker! Den smaker utrolig godt, og det jeg elsker med den at det kun er fantasien som setter grenser for hva du kan fylle den med. Jeg laget veggisversjon denne gangen, og ingrediensene jeg brukte deler jeg med deg i listen ovenfor.

Start med å sette ovnen på 180 grader og kle et bakebrett med bakeark. Kutt så opp rotgrønnsakene til litermålet viser rundt fire desiliter.

Kok opp grønnsakene til de blir møre og kjør i blender eller kjøkkenmaskin til en fast puré. Puréen av rotgrønnsakene skal måle rundt to desiliter. Det er viktig ved valg av rotgrønnsaker at du velger grønnsaker som er forholdsvis stivelsesrike. Ha i arrowrootpulver, salt, og litt tørket rosmarin. Smak til om du eventuelt ønsker mer salt i deigen.

Bruk en slikkepott og lag en jevn sirkel på midten av bakearket med deigen. Dekk så halve sirkelen med ønsket fyll. Se til at det er en centimeter og to med ledig deig rundt hele kanten da dette trengs for å lukke igjen calzonen. Når du har fylt halve delen, tar du tak med hendene under bakearket til den andre halve delen, løfter den og bretter den over delen som er fylt. Press forsiktig over, dra bakearket forsiktig tilbake slik at du har en måneformet calzone på bakearket ditt. Bruk enten en kniv eller fingre til å presse ned og lukke igjen calzonen på kantene. Pensle så over med olivenolje og litt tørket rosmarin.

Ha i ovnen i tretti minutter eller til den er ferdig stekt. Jeg liker å ha på grillfunksjon de siste minuttene for å få en fin og gyllen skorpe.

Nyt!

Tips: Hvis du ikke spiser ost, kan du enten lage hjemmelaget ost av squash eller ha litt næringsgjær over fyllet ditt i calzonen. Næringsgjæren gir en ostelignende smak og er stappet med b-vitaminer!

Du har kanskje lagt merke til at jeg bruker arrowrootpulver i oppskriftene mine? Arrowroot som på norsk kalles for pilerot er en tropisk plante hvor selve pulveret stammer fra røttene som er tørket og malt til et fint pulver. Pulveret har lignende egenskaper som maisstivelse og potetstivelse, men jeg fortrekker helt klart arrowroot da kroppen min tåler arrowrootpulveret langt bedre og jeg merker at det er lettere for kroppen å fordøye. Selv liker jeg økologisk versjon, men du kan fint få tak i det på internasjonale matbutikker også.

Gi meg gjerne et lite vink hvis du har spørsmål til ingredienser eller hva enn du måtte lure på; det synes jeg er så koselig! Jeg håper mandagen din er fin <3

PS: Oppskriften er inspirert av Lilalife og Autoimmune Wellness

// Try this calzone for dinner today! Fill it with whatever you prefer, and enjoy!

 

Leave a Comment

Inspiration, Lifestyle, Meditation

Prana er livskraft

15/09/2017

Prana er sanskrit og betegnes som vår livsenergi, vår livskraft; det som gir oss liv. Denne universelle energien sirkulerer rundt i min kropp og din kropp i tillegg til alt som er og eksisterer; i hvert eneste tre, i hver katt, hund, sjø, luft, stjerne, måne, sol, himmel så vel som hav. På samme måte som blod sirkulerer rundt i kroppen vår for å gi oss liv, sirkulerer også prana i og gjennom kroppen vår i energibaner kalt for nadis for å gi tilførsel til vår livskraft.

Livskraften vår er ment å flyte fritt rundt i kroppen og gi oss liv. Vi er ment å være avslappet og stress er egentlig kun ment som en overlevelsesmekanisme i truende situasjoner. I vårt samfunn føler jeg at vi stresser langt mer enn vi slapper av; det kan jeg hvertfall skrive under på at jeg gjorde i flere år. Jeg ble så vant med stress over tid at det ble en del av meg, og som oftest hadde ikke stresset jeg opplevde en grobunn; det var noe jeg selv laget og som føltes virkelig ut i fra hva og hvordan jeg tenkte. Jeg tok meg aldri tid til å stoppe opp og kjenne etter, og hvis jeg først gjorde det, sa jeg til meg selv at det ikke var noen vei ut, og at eneste løsning var å fortsette i samme tempo. Selv om jeg fortsatt stresser mye ennå, bekymrer meg, tenker og kverner, er jeg nå mer bevisst over og klar over når jeg stresser, og prøver etter beste evne å bryte ut av sirkelen når jeg ser at den melder seg.

Når vi stresser over tid blir livsflyten som er ment å danse gjennom energibaner i kroppen vår blokkert og ubalanser i kroppen oppstår.  Det som er så kult er at vi faktisk kan gjøre noe med dette selv! Vi kan ta kraften tilbake i våre egne hender og løse opp blokkeringene i kroppen ved å praktisere pranayama; praksisen av prana, bruken av livskraft. I foredraget som holdes i videoen presenteres yogastillinger, meditasjon, bevisste pusteteknikker, mat, søvn pluss hvordan vi tenker og ser verden på som spesifikke pranayamaøvelser som vi kan gjøre for å optimalisere livskraften i vår egen kropp.

Jeg tror grunnen til at jeg kjenner en gnist i hele kroppen min når jeg snakker om dette, er at jeg har erfart på egen kropp hvordan jeg sakte men sikkert har begynt å løse opp i blokkeringer gjennom bruk av pranayama. Jeg har fortsatt en lang vei å gå, men jeg har sånn troen på dette og har derfor lyst å tipse deg og dere om denne nydelige praksisen.

Hvis du har lyst å lære mer om prana og hvordan den påvirker deg, din kropp og ditt liv, så anbefaler jeg på det varmeste å se videoen som jeg har lagt ved i dette innlegget. Dr. Usha Peri og Ram Sankaranarayanan formidler budskapet sitt på en lett og engasjerende måte, og avslutningsvis får du mulighet til å gjøre en spesifikk pusteøvelse og etterpå kjenne effekten den har på kroppen din. Del gjerne med meg hvordan du opplevde det, om du har erfaring med prayanama selv eller om du har noen tanker rundt temaet. Kjenner du noen som kunne hatt glede av å lære om pranayama? Del mine ord og videoen med dem slik at vi alle kan bevege oss mot et liv fylt av livskraft, energi og balanse!

//Prana is lifeforce. It is the universal energy that flows through and around us. It is everywhere, in all that exists, and is what gives us life. This energy is vital to our being, and we need this energy to flow freely in order to live the life we are here on Earth to live. In our society today, we experience a lot of stress as a collective, and this results in a blocked prana and imbalances in both our personal body but also in our universal body.  The good news is that there is something we can do about this! The practice of pranayama. Asanas, meditation, breathing techniques, food, sleep and how we perceive the world are suggested to be excellent methods for unlocking the blockages and allows for prana to move freely through our body. Please watch the small video I have attached if you want to learn more about this beautiful practice, and how you can optimize your life-force and energy. 

3 Comments

Bodylove

Ren og naturlig: Deo av kokos og lavendel

11/09/2017

Deo av kokos og lavendel

Tre spiseskjeer kokosolje

Én til to spiseskjeer natron

(Én til to dråper eterisk olje av lavendel fra doTERRA)

Glasskrukke. Jeg brukte et tomt tomatpuréglass.

Bland og bruk! Så enkelt er det. Den lukter fantastisk, etterlater ingen merker og varer hele dagen.

PS: Oppskriften er laget etter inspirasjon fra Kraftmamma.

// This homemade deodorant is a winner! All you need is coconut oil, baking soda and you can also add a drop of (doTerra) lavender essential oil if you want. I love it and I hope you do too!

1 Comment

Food & drinks

Lettfordøyelige knekkebrød

07/09/2017

Knekkebrød

To desiliter valnøtter

To desiliter mandler

To desiliter linfrø

To desiliter solsikkefrø

To desiliter gresskarkjerner

Seks desiliter vann

Én spiseskje fiberhusk

Én spiseskje eplecidereddik

Én teskje Himalayasalt

Her kommer oppskrift på nydelige knekkebrød som i tillegg er lettere å fordøye enn vanlige knekkebrød som man får kjøpt i butikken. De kan spises som de er eller toppes med ditt favorittpålegg; bringebær og avokado er to av mine favoritter! Et annet tips er å skjære skiver av squash med ostehøvel og toppe med skiver av agurk og strø over litt Himalayasalt.

Slik gjør du! Mal mandler pluss valnøtter og tilsett så frø, salt, fiberhusk og vann. Rør rundt og tilsett eplesidereddik. La deigen stå i åtte til ti timer. Når deigen står, vil saltet og eplecidereddiken bryte ned fytinsyre i nøttene og frøene som gjør knekkebrødene lettere å fordøye. Bre så deigen utover to kledde bakebrett og sett i ovn på 160 grader, varmluft. La stå i rundt femten minutter før du tar dem ut, ruter opp med et pizzahjul og setter inn igjen i femten nye minutter. Er de fortsatt myke når tiden er ferdig, snur du rutene slik at de “tørkes” og setter ovnen på normal funksjon i rundt 100 grader. Oppbevares i lufttett boks.

PS: Oppskriften er inspirert av Helene Ragnhild.

Nyt!

// I am not sure if this is as common to eat abroad as it is in Norway, and not sure if it is called crisp bread or something else, but it sure tastes delicious! It works wonders for any meal, whether you prefer to eat it in the morning as breakfast or as a side dish to your favourite soup. I hope you like it!

 

2 Comments

  • Newer Posts
  • 1
  • …
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • …
  • 26
  • Older Posts

Body and soul inspiration.

Photo credits: Foto: Ingvild Østbø Lunde, RA Stavanger

Reflections: talk at terran

Invitation: Talk at Terran

Certified Cycle Coach Facilitator

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.