«There’ll be no rest for the wicked
There’s no song for the choir
There’s no hope for the weary
If you let them win without a fight.”
«There’ll be no rest for the wicked
There’s no song for the choir
There’s no hope for the weary
If you let them win without a fight.”
Råsjokolade
100 gram kakaopulver
50 gram kakaosmør
2 ss lecithin
(2 dråper eterisk olje av villappelsin)
Litt raspet appelsinskall
Litt raspet ingefær
En dæsj Himalayasalt
Liker du konfekt, er denne sjokoladeplaten for deg! Den smaker helt fantastisk, og er rik på smak. Økologiske råvarer anbefales for best resultat. Sjokoladen er slik at én (stor) bit er nok, og den smelter i munnen.
Slik gjør du:
Begynn med å smelte kakaosmør og kakaopulver i vannbad på svak varme for å bevare de gode næringsstoffene. Vend inn resten av ingrediensene når massen er smeltet. Sett massen i ønsket form, og sett i fryser til den er stiv. Hvis du ønsker en annen smak på sjokoladen er det bare å bruke fantasien og fylle med hva enn du måtte ønske.
Nyt!
“You can do anything. You can go anywhere.”
Thai fiskesuppe
400 gr torsk
3 dl kraft fra rekeskall
3 dl kokosmelk
Én liten rødløk
Én liten gul løk
Én gulrot
Ett til to hvitløksfedd
Koriander
To til tre spiseskjeer saft fra lime
Litt finhakket ingefær
1/2 til én teskje malt gurkemeie
Himalayasalt
En soleklar favoritt hos meg! Jeg bare elsker den, og blir aldri lei.
Oppskriften er beregnet til to gode porsjoner. Man kan selvfølgelig basere suppen på buljong, men jeg anbefaler å koke rekekraft hvis du har muligheten til det. For å lage rekekraft tar du enkelt rekeskall i en stor kjele, dekker med vann, gir det et oppkok og lar det trekke i tyve minutter. Dette pleier jeg å gjøre på forhånd, og har klart porsjoner med rekekraft i fryseren.
Selve suppen lages ved å blande rekekraften og kokosmelken i en kjele og gi det et oppkok. Ha i oppkuttede grønnsaker og la småkoke til grønnsakene begynner å mykne. Tilsett deretter krydder og saft fra lime. Skjær til slutt fisken i stykker, og la dem trekke i suppen til de er gjennomvarme. Dette tar rundt fem minutter, men jeg lar dem alltid trekke litt ekstra. Servér suppen og topp med friske korianderblader!
Tips! Tilsett gjerne strimler av paprika og chili for å gi suppen et ekstra piff (hvis du ikke går på AIP).
Nyt!
“In the sky, in the clouds, in the ocean”