• Hjem
  • OM
  • Kategorier
    • Livsstil
    • Tanker
    • Inspirasjon
    • Meditasjon
    • Mat og drikke
    • Kroppspleie
  • Kontakt
  • Meditasjonsguide

Helene Urrang Jonassen

Du er her:Hjem / Uncategorized / Luke 6: Gullmelk med nellik og appelsin
Uncategorized

Luke 6: Gullmelk med nellik og appelsin

14/12/2017

I dag har jeg lyst å dele oppskrift på gullmelk med deg! Jeg har den siste uken kjent på kroppen at den trenger ekstra pleie, og at jeg gjerne har utfordret skjebnen med vel mye aktivitet i det siste. I slike perioder prøver jeg etter beste evne å stoppe opp og lytte, og jeg har i det siste laget flere kopper med gullmelk som jeg merker at nærer både kropp og sjel på en helt spesiell måte.

Gullmelk er en perfekt drikke å kose seg med nå i desember, både som et fint alternativ til kaffe, te og kakao, men også fordi den får oss til å være til stede på en egen måte. Det er noe med gullmelken som får meg til å rette oppmerksomheten min mot den varmende drikken med alle de gode krydderne, og jeg tar meg god tid når jeg drikker den.

Gullmelk, også kalt for «Golden milk», stammer fra ayurvedisk tradisjon og er laget av flere ingredienser som støtter kroppens vitalitet og prosesser. Den gule fargen på melken kommer fra gurkemeie som har en antinflammatorisk og støttende effekt på immunforsvaret, sammen med ingefær og kanel som har lignende egenskaper. Pepperet i melken hjelper oss til å absorbere gurkemeien i kroppen på en optimal måte, og tilsetter en deilig kryddersmak på drikken. Jeg har laget min egen tvist på gullmelken hvor jeg har tilsatt nellik og appelsin som jeg anbefaler på det varmeste.

Gullmelk

En og en halv (1,5) desiliter med kokosmelk

Fire spiseskjeer saft fra appelsin

Én teskje gurkemeie

Én teskje (Ceylon) kanel

Én teskje kokosolje

Én teskje honning

1/2 teskje malt ingefær

1/3 teskje nellik

1/4 teskje kardemomme

1/4 teskje pepper

Én teskje gelatinpulver av høy kvalitet (valgfritt)

Én dråpe eterisk olje fra doTerra av vill appelsin (valgfritt)

Slik lager du gullmelk:

 Ha kokosmelk og resten av ingrediensene untatt honning, gelatin og eterisk olje i en kjele. Varm opp melken på middels varme til alle ingrediensene er smeltet sammen til en god og jevn drikke. Bland så inn honning til den har smeltet, og deretter drysser du over gelatin som du også lar smelte inn sammen med melken. Jeg pleier også å ha en kanelstang i min melk men dette er helt valgfritt. Til slutt kan du ha oppi en dråpe med eterisk olje av villappelsin før du rører rundt og serverer i din yndlingskopp.

 Nyt!

Skriv en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Inspirasjon for kropp og sjel.

La Danza de las Mujeres

Brystmassasje

Rise

© Copyright 2023. Helene Urrang Jonassen. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.