• Hjem
  • OM
  • Kategorier
    • Livsstil
    • Tanker
    • Inspirasjon
    • Meditasjon
    • Mat og drikke
    • Kroppspleie
  • Kontakt
  • Meditasjonsguide

Helene Urrang Jonassen

Du er her:Hjem / Uncategorized / Luke 8: Superenkle marsipanstenger
Uncategorized

Luke 8: Superenkle marsipanstenger

18/12/2017

Jippi! Marsipan uten egg er fullt mulig. Jeg skippet melisen også og tilsatte litt honning som søtning heller. Marsipanstengene smaker likt som det jeg kaller for voksenkonfekt; de er nydelige på smak og mye sunnere enn marsipanen som selges i butikken.

Marsipan

To og en halv (2,5) desiliter mandelmel

En halv (1/2) spiseskje arrowrootpulver

To til tre spiseskjeer honning eller lønnesirup (jeg brukte honning)

To til fire spiseskjeer vann (start med to og øk etter behov)

Bruk enten mandelmel som du kjøper eller som du lager selv. For å lage selv skolder du mandlene og kverner de i en kjøkkenmaskin. Jeg brukte halvt om halvt, men tror neste gang at jeg kommer til å lage hele deigen med eget mandelmel; det gir en ekstra hjemmekoselig vri på marsipanen synes jeg. Ha så en halv spiseskje arrowrootpulver, honning og vann i kjøkkenmaskinen til du har en god og klebrig deig. Form så til marsipanstenger, til kuler eller andre julefigurer.

Pynt

Én spiseskje kokosolje

To spiseskjeer kakaopulver

Kokosmasse

Revet appelsinskall

For å lage sjokoladen smeltet jeg kokosoljen i vannbad, hadde så i kakaopulver og rørte rundt til jeg hadde en fin og jevn sjokoladesaus. Deretter dyppet jeg noen av stengene i sjokoladen og pyntet med revet appelsinskall og kokosmasse. Nam!

Tips og triks

– Arrowrootpulveret jeg anbefaler kjøper jeg her. Tidligere har jeg også kjøpt arrowrootpulver på Økologiske Dagligvarer som holder til her i Stavanger som også kan fint brukes. Det selges gjerne på andre helseskostbutikker også men jeg anbefaler ikke den versjonen man får tak i hos internasjonale matbutikker, rett og slett fordi det både har en annen konsistens og ikke gir samme resultat.

– Sett den ferdige marsipanen i kjøleskap slik at sjokoladetrekket kan sette seg. Marsipanen oppbevares videre i en lufttett boks i kjøleskap hvis du har til overs etter servering.

PS: Koden IWI829 gir deg 5% rabatt på arrowrootpulveret jeg har linket til over.

Nyt!

Skriv en kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Inspirasjon for kropp og sjel.

Sacred Swans

La Danza de las Mujeres

Brystmassasje

© Copyright 2023. Helene Urrang Jonassen. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.