• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

You are here: Home / Uncategorized / Luke 9: Julegløgg med smak av eple, kanel, ingefær og nellik
Uncategorized

Luke 9: Julegløgg med smak av eple, kanel, ingefær og nellik

19/12/2017

I nest siste luke av kalenderen for i år har jeg oppskrift på eplegløgg til deg! Kanskje den kan prøves ut på lille julaften, eller kanskje nytes til “Tre nøtter til Askepott” på selveste julaften? Jeg håper den faller i smak!

Eplegløgg

(Antall: 4)

To små epler

To teskjeer (Ceylon) kanel

Én teskje ingefær

En kvart til en halv teskje nellik

Fire desiliter vann

To spiseskjeer eplecidereddik

Kutt opp eplene, dekk med vann i en kjele og la dem koke til de begynner å bli myke. Avkjøl og ha i en kraftig blender sammen med vann, eplecidereddik og krydder. Ha tilbake i kjelen, gi det et oppkok og smak eventuelt til med litt honning hvis du ønsker ekstra sødme. Jeg hadde også en kanelstang og tre anisstjerner oppi kjelen men dette er helt valgfritt. Servér eplegløggen i glass, enten som den er eller med topping; epleskiver, rosiner, hakkede mandler eller hva enn du liker aller best.

Nyt!

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.