• Hjem
  • Kategorier
    • Livsstil
    • Tanker
    • Inspirasjon
    • Meditasjon
    • Mat og drikke
    • Ren og naturlig kroppspleie
    • Eteriske oljer
  • OM
  • Kontakt
  • Meditasjonsguide

Helene Urrang Jonassen

You are here: Home / Uncategorized / Luke 9: Julegløgg med smak av eple, kanel, ingefær og nellik
Uncategorized

Luke 9: Julegløgg med smak av eple, kanel, ingefær og nellik

19/12/2017

I nest siste luke av kalenderen for i år har jeg oppskrift på eplegløgg til deg! Kanskje den kan prøves ut på lille julaften, eller kanskje nytes til «Tre nøtter til Askepott» på selveste julaften? Jeg håper den faller i smak!

Eplegløgg

(Antall: 4)

To små epler

To teskjeer (Ceylon) kanel

Én teskje ingefær

En kvart til en halv teskje nellik

Fire desiliter vann

To spiseskjeer eplecidereddik

Kutt opp eplene, dekk med vann i en kjele og la dem koke til de begynner å bli myke. Avkjøl og ha i en kraftig blender sammen med vann, eplecidereddik og krydder. Ha tilbake i kjelen, gi det et oppkok og smak eventuelt til med litt honning hvis du ønsker ekstra sødme. Jeg hadde også en kanelstang og tre anisstjerner oppi kjelen men dette er helt valgfritt. Servér eplegløggen i glass, enten som den er eller med topping; epleskiver, rosiner, hakkede mandler eller hva enn du liker aller best.

Nyt!

Relatert

Leave a Comment

Legg inn en kommentar Avbryt svar

Inspirasjon for kropp og sjel.

Ditt univers

To streker

Ekte råskap

Få med deg alle nye innlegg!

© Copyright 2021. Helene Urrang Jonassen. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.