• Hjem
  • Kategorier
    • Livsstil
    • Tanker
    • Inspirasjon
    • Meditasjon
    • Mat og drikke
    • Ren og naturlig kroppspleie
    • Eteriske oljer
  • OM
  • Kontakt
  • Meditasjonsguide

Helene Urrang Jonassen

You are here: Home / Mat og drikke / Gresk pita med lammekjøttboller, melkefri tzatziki og salat
Mat og drikke

Gresk pita med lammekjøttboller, melkefri tzatziki og salat

17/11/2017

Lammekjøttboller

Antall: 10-15

Størrelse: Små

200 gram lammekjøttdeig

En kvart løk

Ett lite fedd hvitløk

Én teskje revet sitronskall

En halv teskje (Himalaya) salt

Én spiseskje tørket korianderblader, eventuelt tørket persille

Finhakk løk og hvitløk og ha over i en bolle med resten av ingrediensene. Kna til du får en fin og jevn deig. Sett deigen kaldt i en halvtime så den får sette seg. Form så boller ut av deigen og stek enten på panne eller i ovn på 225 grader i 10 minutter.

Tzatziki

En halv agurk

En halv (0,5) desiliter kokosyoghurt eller kokosmelk (uten tilsetningstoffer)

Ett halvt fedd med hvitløk

En halv teskje dill

Én teskje sitronsaft

Pitabrød

Jeg har store planer om å trikse og mikse frem en god oppskrift på allergivennlige pitabrød, men i mellomtiden fungerer denne oppskriften helt supert.

PS: Oppskriften på lammekjøttbollene er inspirert av MatPrat og tzatzikien er inspirert av Siri fra Stavanger Mat og Helse.

Nyt!

Relatert

2 Comments

Comments

  1. Siri says

    17/11/2017 at 20:00

    Nam, ser kjempe godt ut 🙂

  2. Helene says

    18/11/2017 at 18:44

    Takk, Siri <3 Og takk for tzatziki-inspo!

Legg inn en kommentar Avbryt svar

Inspirasjon for kropp og sjel.

Ditt univers

To streker

Ekte råskap

Få med deg alle nye innlegg!

© Copyright 2021. Helene Urrang Jonassen. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.