• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

Thoughts

Takk, takk, takk

18/08/2017

Husker du at jeg inviterte deg med på en takknemlighetsreise for noen uker siden? Jeg lurer på hvordan reisen har utviklet seg for deg! Det er uendelig med måter hvordan vi kan oppleve og leve ut takknemlighet på, og det viktigste er at du finner en måte som du trives med og som du føler gir deg noe. Kanskje liker du å skrive det ned, si det høyt, dele det med noen; kanskje liker du å kjenne på takknemlighet på morgenen, ved hvert måltid, når du legger deg, eller gjennom hele dagen. Én ting er hvertfall sikkert; praksisen er magisk!

I dag har jeg lyst å dele med deg hva jeg er takknemlig for.

»  I dag er jeg takknemlig for at jeg startet morgenen min med “Om Namah Shivaya” av Krishna Das; en helt nydelig sang som vekker noe unikt i både kropp og sjel. Sangen får meg til å føle at jeg lever, og den formidler en god energi. Hør sangen her selv, og legg merke til hva som skjer!

» Jeg er takknemlig for at jeg lever. Visste du at én million mennesker som la seg til å sove i går, ikke våknet opp i dag? Tenk dét! Heldig er du og jeg som får oppleve og leve en hel dag til av livet vårt her på dette underlige stedet som vi kaller for jorden.

» Jeg takker for pusten min, og for at jeg er den bevisst. Jeg takker for at jeg gjennom dagen sjekker hvordan pusten har det; som igjen gir en indikasjon på hvordan jeg har det og hvordan kroppen har det. Jeg legger merke til pusten og kjenner om den er myk, om den er dyp eller kort, om den flyter fritt eller om den stopper opp.

» I dag som i hver dag takker jeg for at jeg skaper min egen virkelighet, og for at jeg tar ansvar for hvem jeg er, for livet jeg lever, og for at jeg søker og leter nysgjerrig etter hva det er jeg skal lære og hjelpe til med i dette livet.

»  Jeg er takknemlig for alle mennesker og dyr som daglig viser og lærer meg hva ubetinget kjærlighet er. Ubetinget kjærlighet må oppleves føler jeg; det kan ikke fullt ut beskrives. Er det noe jeg har lyst å lære og mestre i dette livet, så er det nettopp dette, og videre kunne spre kunsten til alle som måtte trenge det like sårt som det jeg har gjort.

» Jeg er takknemlig for alle mirakler, tegn og symboler som viser seg for meg i dag.

» Jeg er takknemlig for deg som leser dette, akkurat her og nå.

» Jeg er takknemlig for at jeg er takknemlig og for at jeg kjenner virkningen av praksisen min.

Hva er du takknemlig for i dag?

// Today I am sharing with you what I am grateful for. Amongst many things, I am most grateful today to be alive. I just learnt this morning that one million people go to bed each night without waking up the next morning. This just blows my mind! It  puts so much into perspective, leaving no space for the trivial and the banal. PS: Please put this song on loudspeakers today and watch what happens to your body, mind and soul.

What are you most grateful for today?

 

Leave a Comment

Food & drinks

Minipizza

10/08/2017

Med hånden på hjertet, dette måltidet var en opplevelse av de sjeldne! Det smakte helt, helt, nydelig. I tillegg til at pizzaen er nydelig på smak er den også super-allergivennlig og fri for gluten, melk, egg, nøtter og gjær.

Den minner om en klassisk italiensk pizza med masse gode smaker og nydelig topping!

Jeg skal være ærlig og si at denne oppskriften er litt mer krevende enn de andre oppskriftene jeg deler, men hvis du er en matentusiast som meg kan jeg love deg at du vil synes det er verdt den ekstra lille investeringen på kjøkkenet.

Pizzaen er laget av tre deler; bunn, ost og fyll. 

Oppskrift på glutenfri pizzabunn finner du her.

Oppskrift på hjemmelaget squash-ost finner du her.

Toppingen velger du selv, alt etter hva du liker best!

Lag bunn, fyll med ønsket topping og strø over ost. Ha i ovnen på 170 grader til skorpen er sprø, osten er smeltet og til det dufter av magi på hele kjøkkenet.

Nyt!

  // I made this delicious pizza for you to try out! It is absolutely amazing. If you have any food-intolerances, this should be your perfect savior! Please pop the details in Google-translate, and you are all good to go. I hope you enjoy it!

Leave a Comment

Food & drinks

Ost som ikke er ost

10/08/2017

 

… Men som smaker himmelsk!

Tro det eller ei, det er squash.

Ost laget av squash.

 

Squash-ost

En halv squash (ca 2 dl)

1 ss gelatin

1 ss arrowrootpulver

1 ss kokosolje (uten smak)

1 teskje limejuice

1 teskje eplecidereddik

2 spiseskjeer næringsgjær

Himalayasalt

Krydder

 

Hakk squash i biter og ha i kjele med en halv desiliter vann. Gi vannet et oppkok, og la det så steame med lokket på i fem minutter. Skyll av vannet og bland så squash, kokosolje, saft av lime og eplecidereddik i en kraftig blender. Vend inn næringsgjær, Himalayasalt pluss valgfritt krydder og bland godt rundt. Jeg liker å lage min ost med gurkemeie, hvitløkspulver, ingefær og basilikum.

I en egen liten bolle, bland ut arrowrootpulver i noen spiseskjeer kaldt vann og rør rundt til du har en jevn masse. Bland dette sammen med osteblandingen og ha i en kjele på svak varme. Tilsett tilslutt gelatin og rør rundt til du har en tykk og god masse som både ligner og smaker som en klassisk ostesaus. Jeg anbefaler at du bruker gelatin av høy kvalitet og ikke den som du får kjøpt på vanlig dagligvare. Selv bruker jeg denne og er storfornøyd. Hvis du ønsker å kjøpe gelatinen på iHerb kan du bruke koden IWI829 og spare 5% på ditt neste kjøp, uavhengig om du er ny kunde eller ei.

Smør en liten form med olivenolje og ha i blandingen. Sett i kjøleskap i minst tre timer, til den er stiv.

PS: Oppskriften er inspirert av Gutsy By Nature

Nyt!

// Believe it or not, this cheese is made of zucchini! It tastes delicious, and works wonders as topping on your favourite dish. Please pop the list of ingredients and instructions in your translator if you would like to make it yourself. I have checked with the translation, and it translates perfectly. I hope you like it!

4 Comments

Bodylove

Ren og naturlig: Ansiktsskrubb

01/08/2017

Ansiktsskrubb

To spiseskjeer økologisk rårørsukker

To spiseskjeer kokosolje

Eteriske oljer. Jeg brukte én dråpe melaleuca (tretre), én dråpe geranium og én dråpe lavendel; alle fra doTerra. Du kan fint lage skrubben uten oljene, men jeg anbefaler dem på det varmeste; de er bare helt vidunderlige.

Kna sammen til en god deig og ha over i lufttett glassbeholder. Lag gjerne dobbel porsjon!

Ansiktsskrubben lages på null komma niks; den er helt naturlig og føles helt fantastisk på huden. Jeg renser huden godt på forhånd og masserer skrubben i ansiktet i sirkelbevegelser. Skyller så av og klapper huden med en klut. For å tilføre fukt tar jeg på litt hjemmelaget ansiktskrem som jeg klapper forsiktig inn i huden etterpå. Oppskrift på hjemmelaget ansiktskrem finner du her. 

PS: Jeg har laget en ny kategori som heter “Ren og naturlig”. Der finner du oppskrifter på alle hjemmelagede skjønnhetsprodukter som jeg til nå har delt. De er alle naturlige og helt nydelige, alle sammen. Du finner dem her.

1 Comment

Lifestyle, Thoughts

Hva er du takknemlig for?

30/07/2017

I dagens luke av Oprah og Deepak´s meditasjonsreise får vi et innblikk i takknemlighetens kraft og virke. Takknemlighet for meg er alt. Takknemlighet for meg er en kraft som er større enn meg selv, og som jeg føler i hele min kropp når jeg åpner mitt hjerte og gir min takk til alt jeg er og har. Å føle takknemlighet er en av livets store gaver og et verdifullt verktøy som vi alle kan benytte oss av daglig for å komme i kontakt med hvem vi er og hva vi er her på jorden for å utrette.

Før jeg selv begynte å praktisere takknemlighet syntes jeg det hørtes overfladisk ut; jeg syntes det helt ærlig
var slitsomt å høre gjentatte ganger hvordan takknemlighet på mirakuløst vis skulle forandre livet mitt. Lite visste jeg da at det var helt sant, og evig takknemlig er jeg nå for at jeg til slutt gav etter og begynte å praktisere takknemlighet daglig. Nå opplever jeg hver dag hvordan takknemlighet skifter energien min; hvordan den åpner opp og veileder meg på et spor som jeg alltid har lengtet etter, og som jeg nå vet at eksisterer.

Har du lyst å bli med meg på en liten takknemlighetsreise? Prøv å se om du kan finne én ting hver dag i de neste 21 dagene som du er takknemlig for. Finn gjerne en liten bok som du kan åpne hver dag og skrive ned hva du er takknemlig for. Har du flere enn én ting du har lyst å skrive ned er det supert, men absolutt ikke et must; det viktigste er at du gjør det hver dag i de neste tre ukene. Hva du skriver er heller ikke viktig, men prøv å se om du kan finne noe nytt hver dag; altså at du ikke gjentar samme ting flere dager på rad. Ha tålmodighet med deg selv og vær snill med deg selv for hver dag som går; anerkjenn deg selv for hvor modig du er som er villig til å prøve ut noe nytt. Spør gjerne venner, partner, familie, kollegaer; hvem enn du ønsker, om de også har lyst å bli med på reisen sammen med oss.

Se gjerne denne videosnutten hvor Deepak snakker om forskning som viser hvilken positiv effekt både meditasjon og takknemlighet har på kroppen og livskvaliteten vår. Apropos meditasjon; det varmer mitt hjerte at flere av dere har meldt dere på meditasjonsreisen med Oprah og Deepak og at dere føler at dere får utbytte av opplevelsen. Hvis du ikke har meldt deg på og har lyst å få med deg siste uke, kan du lese alt om reisen og melde deg på her.

3 Comments

Thoughts

Sjelevenn

29/07/2017

Når du finner at,

det som du leter etter,

søker etter, lengter etter,

streber etter,

du vet;

det som du ikke helt kan sette ord på,

men som du vet eksisterer,

 

Når du finner at,

akkurat dette,

det er i deg,

det har alltid vært i deg,

og vil alltid være i deg,

 

Da opphører søken,

da er du hel,

da er du fri,

og da har du fred.

Da kan du elske,

og da kan du leve,

for du,

min venn,

du er din sjel.

 

Leave a Comment

Food & drinks

Fargerik scampifryd

28/07/2017

Fargerik scampifryd

Scampi

Grønnkål

Rødløk

Strimlet squash

Strimlet gulrot

Eple i skiver

Ingefær

Revet limeskall

Hvitløk

Koriander

Olivenolje

Himalayasalt

Spis regnbuens farger! Denne retten er helt nydelig og rik på smak. Jeg har før laget retten i stekepanne, men valgte denne gangen å bruke ildfast form. Jeg marinerte scampi med hakket hvitløk, ingefær og Himalayasalt, kuttet rødløk i skiver, strimlet squash og gulrot med ostehøvel, kuttet eple i skiver og hakket grønnkål i passende biter. Alt dette hadde jeg i en stor ildfast form i ovn på 170 grader i rundt 20 til 30 minutter og så tok jeg på grillfunksjon for å få grillsmak på retten. Videre mikset jeg alle ingrediensene sammen og toppet med koriander og revet limeskall.

Tips: Spis retten med spisepinner!

Nyt!

Leave a Comment

  • Newer Posts
  • 1
  • …
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • …
  • 26
  • Older Posts

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.