• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

Lifestyle, Meditation

Magisk meditasjon

06/07/2017

Jeg er så gira på å dele denne meditasjonen med deg!

Selv prøvde jeg den for første gang i går, etter at den datt som en gave ned fra himmelen og inn i innboksen min da jeg trengte den som aller mest. I går var en av de dagene hvor jeg hadde en trillion tanker som svevde rundt i hodet, følelser av irritasjon som dukket opp og en anspenthet i kroppen som jeg ønsket langt bort.

Meditasjon er gull for meg. Jeg mediterer for å finne indre ro og balanse, og for å skifte fokus fra ego til sjel, og fra frykt til fred. Jeg mediterer daglig, men paradoksalt nok er lysten til å meditere minst når jeg trenger det som mest; som på slike dager som jeg opplevde i går. Tankene løper løpsk og alt jeg vil er å rømme bort og minst av alt har jeg lyst å legge meg ned og observere all trafikk og støy som surrer rundt oppe i topplokket. Det som er så fantastisk med Gabrielle sin meditasjon, er at den kan gjøres på få minutter, og effekten av den er virkelig helt magisk.

Gabrielle sin øvelse stammer fra Kundalini yoga og heter “Peace begins with me”.

Det du gjør er at du trykker tommel og pekefinger lett sammen, så trykker du tommel med langfinger, så det samme med ringfinger og til slutt trykker du tommel lett sammen med lillefinger.

Når du trykker tommel med pekefinger sier du enten inne i deg eller høyt: PEACE

Når du trykker tommel med langfinger sier du: BEGINS

Når du trykker tommel med ringfinger sier du: WITH

Når du trykker tommel med lillefinger sier du: ME

Hvis det føles mer naturlig å si ordene på norsk kan du heller si:

FRED, BEGYNNER, MED, MEG.

Mitt høyeste ønske er at du prøver det ut og at du merker hvordan hele energien din skifter fra å være anspent til fredfull og avslappet. Du kjenner hvordan pusten plutselig har beveget seg ned i magen, og hvordan musklene i kroppen gir slipp og slapper av. Du ser muligheter fremfor hindringer og hele deg føles så mye lettere. Det høres gjerne for godt ut til å være sant, og det er derfor jeg så inderlig har lyst at du skal prøve det og finne ut selv at det virkelig skal så lite til for å gjøre dagen din så utrolig mye bedre. Pust dypt inn før du gjør øvelsen, og ta deg gjerne god tid til å gjøre den de første gangene du prøver den ut. Det kan hende at du ikke merker noe med en gang, men at du litt senere på dagen tar deg selv i å le høyt og at alt føles lettere og lystigere; det var dét som skjedde med meg!

Helt magisk.

Jeg fant en nydelig video av Gabrielle hvor hun viser deg hvordan du gjør meditasjonsøvelsen og jeg anbefaler på det varmeste å ta en titt.

Gi meg gjerne en lyd hvordan det går, jeg har så lyst å høre fra deg!

3 Comments

Food & drinks

Kokosyoghurt

04/07/2017

For to år siden kuttet jeg ut alt av melkeprodukter, og det var en stor tilvenning for meg. Gresk yoghurt var ett av mine store savn, men med tiden har jeg oppdaget supre erstatninger som gjør at jeg fint kan leve uten.

Kokosyoghurt er syrnet kokosmelk som består av en haug med helsegunstige melkesyrebakterier. Jeg synes det smaker mer som en slags kefir, men den er nydelig på smak og jeg lager det titt og stadig.

Lov meg at du ikke blir skremt av verken ingredienser eller fremgangsmåte, det er mye lettere enn det ser og høres ut som! Jeg lover.

Ingredienser

En halv liter kokosmelk

Én spiseskje flytende probiotika eller to kapsler med melkesyrebakterier

Én teskje FOS eller to dadler

Bruk gjerne en kokosmelk på kartong og som er uten tilsetningsstoffer. Jeg anbefaler kokosmelk på kartong fra Rema1000 eller kokosmelk fra AROY-D som kan kjøpes på internasjonale matbutikker.

Jeg bruker flytende probiotika fra Microlife som du kan kjøpe her. Hvis du har probiotika i kapselform kan du bruke to av disse. Da åpner du opp kapslene, heller ut innholdet og rører pulveret godt inn i kokosmelken.

FOS er et prebiotika som virker som mat til de gode bakteriene i tarmen. Når vi lager yoghurt må vi tilføre kokosmelken mat til melkesyrebakteriene for at kokosmelken skal syrne. FOS kjøper jeg på samme sted som flytende probiotika, men hvis du ikke har dette kan du fint tilsette to dadler til kokosmelken som vil gi samme virkning.

Slik gjør du:

Ha kokosmelken i et sterilt glass. Glasset steriliseres ved at du vasker det godt, skyller av og setter i ovn på 100 grader i rundt ti minutter. Når glasset er ferdig avkjølt helles kokosmelken oppi. Ha gjerne kokosmelken fremme på kjøkkenbenken en stund før du skal lage yoghurten, slik at den ikke er skilt, men at den har en jevn konsistens.

Tilsett probiotika (flytende eller kapsler) og prebiotika (FOS eller dadler) i kokosmelken og rør godt rundt. Det er viktig at du bruker skje av plastikk eller tre for å røre rundt, da melkesyrebakteriene avskyr stål. Når du har rørt rundt, dekkes glasset med et kjøkkenpapir og strikk. Det er viktig at det kommer luft til.

Kokosmelken kan så settes i romtemperatur i 12 til 36 timer, avhengig av hvor syrnet du foretrekker den. Jo lenger den står, jo mer syrnet blir den. Smak gjerne etter et halvt døgns tid hvordan den smaker. Jeg har opplevd at min kokosmelk har overgjæret, så nå lar jeg den stå i 1,5 døgn.

 Så, etter en del venting og tålmodighet er den klar! Da har du laget din helt egen kokosyoghurt, proppet med gode bakterier for tarmen og immunforsvaret ditt.

Ha på lokk, sett den i kjøleskap og nyt!

1 Comment

Inspiration, Lifestyle, Thoughts

Naturens helbredende kraft

30/06/2017

Naturen er magisk. Helt magisk. Jeg har aldri vært så tiltrukket til naturen som jeg er nå. Når jeg nå kan kjenne på kroppen hva den gjør med meg, hvordan den trøster og betrygger meg. Naturen helbreder meg, viser meg alt jeg er en del av og alt jeg har å takke for. Den veileder meg, jorder meg, åpner øynene og sjelen min på en måte som bare naturen kan.

I dag har jeg viet hele dagen min på en gressflekk ute i hagen. Jeg har vært med naturen, pustet inn og ut sammen med den og kjent på tillatelsen og oppfordringen naturen gir meg til å bare være. Den forteller meg at jeg har alt jeg trenger, og ber meg ta i mot og fylle på med alt den har å gi meg. Helbredende solstråler, frisk luft, lukten av gress og blader på trær; tryggheten i jorden, fuglene som kvitrer, og den magiske atmosfæren som er i luften. Alt som bare er, som alltid har vært og alltid vil være. Kontakten og jordingen som oppstår, en kobling mellom min eksistens og jordens eksistens som alltid er én men som av og til føles helt separat, utrygg og villedende. Uro blir til fred, irritasjon til tålmodighet og pusten går fra å være overfladisk og rask; fra å nærmest sitte fast i brystet, til å bli myk, dyp og rolig. Jeg puster fra magen, inn og ut i takt med naturen. Negative ioner omgir meg, fra luft og jord og lys, som balanserer og nærer kroppen min fra innsiden ut. Naturen nærer én som alle, og vil bare gi og gi, uten å kreve den minste ting tilbake.

Naturen er magisk, og vi må ta vare på den og hedre den som den fortjener. Alle som én, én som alle, til evig tid, for alltid.

1 Comment

Bodylove

Ren og naturlig: Ansiktsmaske med honning og kokos

28/06/2017

Ansiktsmaske med honning og kokos

Én teskje kokosolje

Én teskje honning

(En dråpe med eterisk olje av lavendel)

For å være helt ærlig så føler jeg at jeg har mye å lære i ansiktspleieverden, og merker at jeg blir mer og mer gira på å lære hvordan jeg kan ta vare på huden min på best mulig måte. For eksempel så forstår jeg ikke helt forskjell på ansiktsskrubb og ansiktsmaske, men jeg vil tro at ansiktsmaske er mer skånsom mot huden, og kan brukes oftere enn ansiktsskrubb..? Uansett har jeg lenge likt tanken på honning i ansiktspleie, så da jeg kom over denne oppskriften hos Coconut and Kettlebells måtte jeg bare teste den ut. Den er lett å påføre, smelter inn i huden og dufter av magi! 

Det er bare til å blande ingrediensene sammen og påføre ansiktet etter at du har vasket det godt på forhånd. La masken trekke godt inn i et kvarters tid og skyll av.

Tips: Jeg har også prøvd oppskriften med mandelolje fremfor kokosolje som også fungerer utmerket!

Det anbefales å tilføre en ansiktstoner basert på eplesidereddik etterpå, og oppskrift på det kan du finne her.

Nyt selvpleie med god samvittighet! Det er så viktig å ta tid til seg selv og hedre alt man er; fra innsiden og ut.

Leave a Comment

Food & drinks

Glutenfri pizzabunn

26/06/2017

Glutenfri pizzabunn

To desiliter kassavamel

En og en halv desiliter varmt vann

En og en halv spiseskje eplesidereddik

En kvart teskje Himalayasalt

To spiseskjeer olivenolje

En halv teskje natron

Gleden var stor da jeg endelig fikk til en god og glutenfri pizzabunn! Deigen er laget på kassavamel som minner om speltmel, og er i tillegg uten gjær. Det er bare til å blande sammen mel, salt og natron og deretter ha i varmt vann, eplesidereddik og olivenolje. Kna deigen til den samles til en fast klump. Legg så deigen mellom to bakeark og kjevle den ut. Den får et rustikt preg og er sprø, som en typisk italiensk pizza. Ha den i ovnen på 170 grader i fem minutter før du tar den ut, fyller den med hva enn du måtte ønske og ha den så tilbake i ti til femten minutter til pizzaen er klar.

Nyt!

PS: Oppskriften er inspirert av forksandbeans og apolloandluna, og kassavamel kjøper jeg på her.

1 Comment

Thoughts

KINA

24/06/2017


Da jeg var liten og lekte på stranden med sand og spade, trodde jeg helt oppriktig at Kina var nær da jeg hadde gravd så lenge at vannet begynte å sive opp fra sanden.

Alt er mulig når man tror at Kina er noen spadetak unna. Jeg elsker at jeg trodde det, og jeg vil tro det igjen. Jeg vil møte livet med en spade i hånden og se for meg at Kina møter meg på andre siden.

Ingen begrensninger, bare fantasi og muligheter.

Leave a Comment

Food & drinks

Sardiner med en vri

23/06/2017

Sardiner er supermat!

Jeg skal ærlig innrømme at det tok en stund før jeg begynte å like sardiner, men tilberedt på riktig måte synes jeg de smaker helt nydelig. Jeg steker alltid mine sardiner i hvitløk og tilsetter friske og smaksrike urter og grønnsaker for å lage et måltid rikt på smak og næring. Sardiner er rike på kalsium, omega-3, vitamin b-12 og vitamin D og inneholder minimalt med tungmetaller. Se gjerne her på siden til Dr. Axe hvis du ønsker å lese mer om alle fordelene du oppnår ved å inkludere sardiner i kosten din.

Til to personer trenger du:

Én boks med sardiner

Én lime ( både saft og skall)

To hvitløksfedd

En liten squash

Ruccola

Avokado

Koriander

Olivenolje

Himalayasalt

Begynn med å skylle sardinene godt i vann. Lag strimler av squash med en ostehøvel og stek til de blir gyldne, og legg så til siden. Finhakk hvitløk som freses i panne sammen med halve limejuicen. Stek sardinene på begge sider til de har en gylden og fin skorpe på seg. Ha i squashen og revet limeskall til slutt. Gjør klart ruccola, avokado pluss en dæsj olivenolje, og legg så squash og sardiner oppå. Toppes med koriander og mer limejuice hvis ønskelig.

Nyt!

Leave a Comment

  • Newer Posts
  • 1
  • …
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • …
  • 26
  • Older Posts

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.