• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact
  • Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

You are here: Home / Food & drinks / Glutenfritt bananbrød
Food & drinks

Glutenfritt bananbrød

24/05/2019

Her kommer oppskrift på glutenfritt bananbrød! Dette brødet stekes helt gjennom som kan være en utfordring i glutenfri baking, og  det er enkelt å lage. Jeg har servert bananbrødet til både venner og familie som har bakt det selv i ettertid, så nå håper jeg det faller i smak hos dere også!

Tips: Oppskriften er forholdsvis liten, så det kan være lurt å doble oppskriften hvis du ønsker et stort bananbrød med en god og fin høyde.

Bananbrød

Du trenger:

2 modne bananer

3 ss knuste linfrø

2 ts chiafrø

1 ts bakepulver

100 gram kokosolje (4 spiseskjeer)

1,5 dl glutenfritt havremel

0,5 dl kokosmel

1 ts kanel

0,5 ts kardemomme

0,25 ts malt ingefær

En liten klype Himalayasalt

Slik gjør du:

1. Først lager du linfrøegg ved å ta 3 spiseskjeer knuste linfrø sammen med 7 spiseskjeer vann som du blander sammen i en liten skål. La det sette seg rundt 15 minutter. Du kan enten kjøpe ferdigknuste linfrø på butikken eller knuse dem selv.

2. Bland havremel, kokosmel, bakepulver, chiafrø, kanel, kardemomme, ingefær og salt i en skål for seg. Havremel kan du enkelt lage selv ved å ha glutenfritt havregryn i en kraftig blender eller kjøkkenmaskin.

3. Smelt så kokosolje i vannbad eller direkte i en kjele på svak varme.

4. Mos bananer i en annen skål og ha i linfrøeggene pluss smeltet kokosolje og bland sammen.

5. Bland så sammen det tørre med det våte i en bakebolle til du får en jevn og god deig.

6. Ha oppi en brødform og stikk gjerne i brødet med en gaffel for at varme skal slippe til under stekingen.

7. Stekes på 180 grader til det er gjennomstekt (cirka 40 minutter).

Nyt!

PS: Hvis du følger den autoimmune protokollen (AIP) så kan du finne oppskrift på AIP-vennlig bananbrød her.

Og du? Sharing is caring! Gled venner, familie og kollegaer ved å dele denne oppskriften med dem!

Lignende innlegg:

Bananshake

Banansnurrer

Bananpannekaker

 

 

 

2 Comments

Comments

  1. Kristin says

    12/03/2025 at 00:46

    Hei 🙂 lagde dette, dobbel porsjon, men brødet ble aldri ferdig stekt liksom? Deigeite inni. Tips?? 🙂

  2. Helene says

    14/03/2025 at 17:59

    Hei Kristin! Så hyggelig at du ville lage oppskriften <3 Jeg ville prøvd å fortsette å ha brødet i ovnen etter endt steketid men redusere temperaturen til rundt 100 grader. Min erfaring med andre oppskrifter er at da setter deigen seg og blir gjennomstekt. Håper det fungerer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.