Her kommer oppskrift på glutenfritt bananbrød! Dette brødet stekes helt gjennom som kan være en utfordring i glutenfri baking, og det er enkelt å lage. Jeg har servert bananbrødet til både venner og familie som har bakt det selv i ettertid, så nå håper jeg det faller i smak hos dere også!
Tips: Oppskriften er forholdsvis liten, så det kan være lurt å doble oppskriften hvis du ønsker et stort bananbrød med en god og fin høyde.
Bananbrød
Du trenger:
2 modne bananer
3 ss knuste linfrø
2 ts chiafrø
1 ts bakepulver
100 gram kokosolje (4 spiseskjeer)
1,5 dl glutenfritt havremel
0,5 dl kokosmel
1 ts kanel
0,5 ts kardemomme
0,25 ts malt ingefær
En liten klype Himalayasalt
Slik gjør du:
1. Først lager du linfrøegg ved å ta 3 spiseskjeer knuste linfrø sammen med 7 spiseskjeer vann som du blander sammen i en liten skål. La det sette seg rundt 15 minutter. Du kan enten kjøpe ferdigknuste linfrø på butikken eller knuse dem selv.
2. Bland havremel, kokosmel, bakepulver, chiafrø, kanel, kardemomme, ingefær og salt i en skål for seg. Havremel kan du enkelt lage selv ved å ha glutenfritt havregryn i en kraftig blender eller kjøkkenmaskin.
3. Smelt så kokosolje i vannbad eller direkte i en kjele på svak varme.
4. Mos bananer i en annen skål og ha i linfrøeggene pluss smeltet kokosolje og bland sammen.
5. Bland så sammen det tørre med det våte i en bakebolle til du får en jevn og god deig.
6. Ha oppi en brødform og stikk gjerne i brødet med en gaffel for at varme skal slippe til under stekingen.
7. Stekes på 180 grader til det er gjennomstekt (cirka 40 minutter).
Nyt!
PS: Hvis du følger den autoimmune protokollen (AIP) så kan du finne oppskrift på AIP-vennlig bananbrød her.
Og du? Sharing is caring! Gled venner, familie og kollegaer ved å dele denne oppskriften med dem!
Lignende innlegg:
Leave a Reply