Sardiner er supermat!
Jeg skal ærlig innrømme at det tok en stund før jeg begynte å like sardiner, men tilberedt på riktig måte synes jeg de smaker helt nydelig. Jeg steker alltid mine sardiner i hvitløk og tilsetter friske og smaksrike urter og grønnsaker for å lage et måltid rikt på smak og næring. Sardiner er rike på kalsium, omega-3, vitamin b-12 og vitamin D og inneholder minimalt med tungmetaller. Se gjerne her på siden til Dr. Axe hvis du ønsker å lese mer om alle fordelene du oppnår ved å inkludere sardiner i kosten din.
Til to personer trenger du:
Én boks med sardiner
Én lime ( både saft og skall)
To hvitløksfedd
En liten squash
Ruccola
Avokado
Koriander
Olivenolje
Himalayasalt
Begynn med å skylle sardinene godt i vann. Lag strimler av squash med en ostehøvel og stek til de blir gyldne, og legg så til siden. Finhakk hvitløk som freses i panne sammen med halve limejuicen. Stek sardinene på begge sider til de har en gylden og fin skorpe på seg. Ha i squashen og revet limeskall til slutt. Gjør klart ruccola, avokado pluss en dæsj olivenolje, og legg så squash og sardiner oppå. Toppes med koriander og mer limejuice hvis ønskelig.
Nyt!