• Home
  • Categories
    • Lifestyle
    • Thoughts
    • Inspiration
    • Meditation
    • Food & drinks
    • Bodylove
  • About
  • Contact

Helene Urrang

Thoughts

Der er du

01/12/2021

Illustrasjonsbilde.

Vandrende nedover brosteinsgaten går jeg undrende mens jeg plutselig får øye på deg foran meg på andre siden av en glassvegg. Du sitter bak en pult som minner mer om en gammel sløydbenk, og på den står en nesten like gammel globus. Idet jeg passerer nysgjerrig ser jeg at du skriver og jeg kan kjenne kjemien mellom oss uten å vite hvem du er eller hvordan du ser ut. Alt for fort har jeg passert deg og modig kikker jeg over skulderen min hvor jeg får bekreftet det som jeg allerede vet.

Uten et ord, uten et vink, men med all selvfølgelighet står jeg plutselig midt på gulvet i universet ditt. Om det er et kontor, et galleri eller et atelier eller en slags form for krysning mellom dem er det bare du som vet. Du reiser deg mens du beveger deg rolig og stødig rundt pulten. Jeg kjenner meg trygg i ditt nærvær, og det vet du, selv om vi fortsatt har til gode å utforske hvordan hverandres stemmer høres ut.

Forsiktig tar jeg først et skritt mot deg, løfter blikket mitt og danser meg selv bortover mot deg helt til vi står så tett at hendene mine blir klamme og kinnene varme. Du tar hendene mine, løfter dem opp og snurrer meg rundt.

«Der er du», sier du endelig.

Halsen min låser seg, jeg åpner munnen, men ingen lyd kommer ut. Jeg legger hendene mine på brystet ditt og stryker langsomt mitt kinn mot ditt. Så står vi bare der, i sekunder, kanskje minutter, og jeg lurer sånn på alt som bor inni deg. Jeg lurer på hva du tenker, og om du i det hele tatt gjør det, til du langsomt men med et fast tak skyver meg tilbake og ser meg inn i øynene. Der inne bor det så mye som jeg har lyst å utforske, tenker jeg, og du ser bekreftende på meg at det samme tenker du.

Du snurrer meg igjen, til lyden av stillhet som vi sammen har laget, og jeg begynner spontant å danse foran deg, til deg. Jeg beveger meg mot døren, tar tak i dørhåndtaket, stopper opp, trekker pusten, kjenner på stillheten, snur meg og svarer «her er jeg».

2 Comments

Inspiration

Seeren fra Andalusia

01/12/2021

“Hele morgenen regnet det. Jeg våknet mens det ennå var mørkt. Nede på kjøkkenet tente jeg et stearinlys og satt og så en ny dag bli til. Kanskje jeg endelig forsto at det å være bare er mulig når man kan akseptere at man ikke nødvendigvis behøver å være noe særlig. At dét i virkeligheten er den vakreste måten å være noe særlig på. Å kunne gi slipp på den evige jakten etter anerkjennelse og bekreftelse er en avgjørende betingelse for å oppnå fred. Å kunne være ute av syne, og på den måten ute av andres sinn. Å kunne sitte musestille i et ukjent mørke, langt borte fra menneskers oppmerksomhet. Å kunne sentrere seg, uten å være egosentrert, og først da være i stand til å utvide bevisstheten i en slik grad at den også er i stand til å romme annet enn det jeget som er overbevist om at det er verdens sentrum. En tilstand der begrepene subjektiv/objektiv begynner å oppløse seg.”

Utdrag fra boken “Seeren fra Andalusia” skrevet av Lars Muhl.

Boken er den første i en triologi som består av Seeren fra Andalusia, Maria Magdalena og Gral.

Muhl byr på  en flerdimensjonell leseropplevelse som veksler mellom deling av visdom, fortelling av hans historie og en poetisk måte å skrive på som treffer rett i hjertet.

Leave a Comment

Inspiration

Finding God Through Intimacy With Life, With Ourselves, With Our Beloved.

01/12/2021

Leave a Comment

DIY

DIY: duftlys med tørkede blomster

01/12/2021

For å lage ditt eget duftlys trenger du:

– Voks (laget av kokos, bivoks, soya eller raps). Les her om de ulike typene voks og finn ut hvilken voks du vil velge.

– Beholder til å støpe lys i (Her kan du bruke glasset fra et duftlys du allerede har brent eller et annet glass. Du kan også støpe i kamskjell eller vinglass, her er mulighetene mange).

– Veike (av voks eller tre)

– Limpistol (for å feste veiken i glasset)

– Klesklype eller penn (for å holde veiken oppe når voksen helles i beholderen)

– Tørkede blomster (valgfritt)

– Eteriske oljer (valgfritt)

– Krystaller (valgfritt)

Jeg fulgte oppskriften til denne siden, og kjøpte også voks der i tillegg til utstyr jeg trengte. Mitt opprinnelige ønske var å finne kokosvoks men det har jeg til gode å finne ut hvor selges. Det ble uansett vellykket og det var skikkelig stas å lage mitt eget lys med egen duft fra eteriske oljer og pynte med tørkede blomster. Neste gang har jeg også lyst å velge meg ut noen små krystaller og legge de i bunnen av lyset for ekstra gode vibber og stemning når lyset brennes. Jeg håper du kan ha glede av dette innlegget om du selv har lyst å lage eget duftlys, og hvis du ble inspirert men ikke har lyst å lage selv så kan jeg varmt anbefale Now Here Instant sine håndlagede aromaterapilys; de kan utforskes her.

Leave a Comment

Lifestyle

Why I photographed 100 vulvas

11/11/2021

“Where would you normally see another vulva?” photographer Laura Dodsworth asks me. “Mainly only in porn,” she answers. “Especially if you’re looking online. But there’s a world of difference between how you see vulvas in porn – and how you see them in real life. It’s so important for women to know what vulvas look like. It can help with body image anxiety. We really need to talk about them because many women haven’t looked at their own. They don’t know what’s down there.”

…

“Some of the women I met had looked at themselves lots, some women had never looked and didn’t want to see it, and some women saw it for the first time on the back of my camera, which was a big deal. They asked me, ‘Is that what it’s supposed to look like?’, and I found myself explaining what different parts of them are and telling them that everyone’s different.”

The idea that women are turning away from pleasure because they’re worried about what they look, smell and taste like has unearthed a fundamental message for Laura.

“Shame is a really big problem for human beings,” she sighs. “Where I’ve found that, generally, men are under pressure to be ‘enough’ – big enough, getting laid enough, rich enough, man enough – women feel like they’re ‘too much’ – too fat, too hairy, too saggy, too female. Frankly, we just need to be as we are. Yes, you can look at the photos and go ‘Wow, we all look really different’, but it’s also about connecting with the honesty of these stories. Because if you find yourself feeling admiration, pride and inspiration for another person, it becomes easier to apply that to yourself, too.”

Les hele intervjuet med fotograf Laura Dodsworth i bbc uk her.

Bildet i dette innlegget er et screenshot fra bildet i artikkelen, tatt av Laura Dodsworth.

Leave a Comment

Thoughts

Nærvær

11/11/2021

Jeg kan kjenne pulsen din.

Hjerteslagene dine som banker synkront med mine.

Et nærvær hvor ingen er,

samtidig som du fyller hele rommet.

Du lot meg se meg selv gjennom dine øyne her om dagen,

og tårer rant nedover begge mine kinn.

Leave a Comment

Food & drinks

RAW kake med karamellsaus

11/11/2021

Denne kaken er laget med naturlige og næringsrike ingredienser. Fri for gluten, hvitt sukker, egg, melkeprodukter og er vegansk. At en kake er raw vil si at den er laget uten bruk av varmebehandling slik at næringsstoffene i råvarene bevares best mulig. Kaken er laget av en bunn med mandler og dadler sammen med kremfyll laget av cashewnøtter og kokosolje tilsatt lønnesirup for sødme og saft fra sitron for syrlighet. Jeg liker å servere den med Anette Selnes sin karamellsaus på siden som valgfri topping (derav ingen karamellsaus på bildet).

Kaken kan nytes både til hverdags og til fest <3

Du trenger:

Til bunn:

4 dl mandler

6 medjool dadler (de store som er i løsvekt) eller 10-15 av de mindre juicy dadlene

Himalayasalt (valgfritt)

Til fyll:

250 gr usaltede cashewnøtter

0,5-1 dl kokosolje

0,5-1 dl lønnesirup

0,5-1 dl sitronsaft

1 ts eplecidereddik (valgfritt)

Til karamellsaus (valgfritt):

1 dl lønnesirup

0,5-1 dl kokoskrem

3 ss ghee eller kokosolje

Himalayasalt

Slik gjør du:

  1. På forhånd skal cashewnøttene bløtlegges over natten eller rundt 2-4 timer. Bløtlegging gjøres ved å dekke nøttene med vann i en bolle og la stå. Dadlene kan også med fordel bløtlegges noen timer men dette er valgfritt.
  2. For å lage selve kaken lages bunnen først. Ha dadler og mandler i en blender eller kjøkkenmaskin til du får en deigete konsistens.
  3. Kle en springform med bakepapir og trykk så deigen til et jevnt lag som utgjør kakens bunn.
  4. Legg bunnen i fryser.
  5. Ha så cashewnøtter i blender eller kjøkkenmaskin til du får en jevn konsistens. Ha så i resten av ingrediensene i blenderen og kjør til alt har blandet seg. Jeg har variert med 0,5-1 dl i oppskriften på flere av ingrediensene slik at du kan justere etter preferanse, så begynn med 0,5 dl for kokosolje, lønnesirup og sitronsaft og smak til.
  6. Ta så bunnen i fryseren ut og ha i cashewfyllet. Fordel jevnt i formen og legg tilbake i fryser.
  7. Lag så karamelltoppingen. Varm opp lønnesirup og kokosolje (evt klarnet smør) på medium til høy varme og la putre i 15-20 minutter. Hell i kokoskremen og gi den et nytt oppkok. La det putre på medium til høy varme i ytterligere 5-10 minutter. Avkjøl uten lokk på kjøkkenbenken og den er så klar til servering.
  8. PS: Jeg brukte en springform med diameter på 25 cm. Bruk en mindre springform hvis du ønsker mer høyde på kaken.

Nyt!

1 Comment

  • Newer Posts
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • …
  • 26
  • Older Posts

Body and soul inspiration.

Podcastepisode med Silje Vassøy

Invitation: A rose gathering

The female reproductive system (including a mini meditation to locate your uterus and ovaries)

Receive new posts directly in your inbox:

© Copyright 2025. Helene Urrang. All Rights Reserved. Designed by Oh Wild.